dimarts, 6 de març del 2018

Diumenge omplim Barcelona: república ARA!

187 - Nova Tàrrega, 9 de març de 2018

“La millor forma d’afavorir la unitat política és mostrar la cohesió de la majoria popular per la república. Aquest diumenge 11 de març, vine a Barcelona. No podem parar. I no ho farem”
L'ANC ha convocat per aquest diumenge 11 de març, a les cinc de la tarda, una manifestació multitudinària a Barcelona.

REPÚBLICA ARA
Cal formar d’una vegada un Govern que obeeixi el mandat de l'1 d'octubre i posi en marxa la Llei de transitorietat i les institucions de la República.
La nostra posició ha estat sempre ben clara: restituir el Govern legítim i fer valdre la Declaració d'independència. Sense posar en dubte –nosaltres menys que ningú–la vàlua de Jordi Sànchez o de qualsevol altra persona que es pugui proposar, la renúncia del president Puigdemont a la investidura no és el que la majoria de votants de JxCAT, ERC i CUP esperàvem.
Ara, però, no és qüestió d'assenyalar culpables. No hi ha traïdors ni salvapàtries. El que hi ha és urgència per actuar. No podem defallir, malgrat el deplorable espectacle de les últimes setmanes amb picabaralles purament partidistes, com si no importés l’allargament de l’aplicació del 155. En altres circumstàncies podria ser comprensible la disputa. Ara, no. Per tant, més val no comentar com van evolucionant aquestes negociacions perquè n'hi ha un tip i l'olla plena.
Amb tot, no perdem de vista que vivim temps complicats pel que fa a la formació de governs arreu d'Europa. Mirem el que ha costat a Alemanya, que han tardat cinc mesos a aconseguir una coalició de govern. Mirem les recents eleccions italianes, on tot apunta que serà pràcticament impossible aconseguir pactes amb majories suficients. Mirem un pèl més a prop, a Espanya, que va haver de repetir les darreres eleccions perquè tampoc s’havia aconseguit una majoria estable de govern. O mirem una mica més lluny en el temps, a Bèlgica, quan fa dos anys van aconseguir formar govern divuit mesos després de les eleccions.
O sigui que, si en tenim ganes, també podem veure el got mig ple.

MOBILITZACIÓ 11-M
Quants cops no haurem dit, al llarg del procés, que els polítics sempre han anat a remolc de la voluntat popular! Des del 2010 que la cosa funciona així i no pas a l'inrevés.
Un cop més, doncs, cal prendre la iniciativa i mobilitzar-nos novament per recordar-los-hi que, si no volem prendre mal tots plegats (ells electoralment, nosaltres com a país), o s'entenen o s'entenen. No hi ha alternativa.
No vam aconseguir la unitat d'acció electoral en una llista unitària, però hem de ser capaços d'aconseguir la unitat d'acció política. I la millor eina per afavorir-la és mantenir ferma la cohesió de la majoria popular a favor de construir república.
Des de Tàrrega per la Independència, com cada vegada que se'n prepara alguna, organitzem autocars per anar-hi. La sortida serà des de l'estació d'autobusos a partir de les 2 del migdia i el preu dels tiquets és de 10 euros. Si voleu venir amb nosaltres, reserveu el vostre lloc per telèfon | whatsapp | telegram al 696 890 429 (Ramon), indicant el nom i cognoms, un telèfon de contacte i la quantitat de places que voleu. El pagament es farà a l'autocar mateix.

NO PODEM PARAR
Ja ho hem comentat altres cops que l’adversari juga al desgast. Potser estem cansats de tanta mobilització, però no ens podem permetre el luxe de descansar. Vivim en lluita contínua. No només cal batallar per aconseguir nous drets, sinó que també cal fer-ho per evitar que ens prenguin els que ja tenim.
Per això aquest dijous passat, Dia Internacional de la Dona, s’haurà fet la primera vaga feminista per reclamar avenços en la igualtat efectiva de gènere, en equiparació salarial i en reconeixement professional.
Per això divendres vinent, 16 de març, tornarem a protestar per la pèrdua general de drets humans bàsics, que es concentren en la situació dels presos polítics: cinc mesos duran ja a la presó Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i quatre mesos i mig Oriol Junqueras i Joaquim Forn.
Per això l'endemà, dissabte 17 de març, es farà una nova manifestació a Barcelona, convocada pel col·lectiu "Som Escola", en defensa del model integrador d'escola catalana, en perill mentre duri el 155.
No podem parar. I no ho farem.