diumenge, 10 de setembre del 2017

Sortida dels autocars des de Tàrrega

Lamentem el retard en proporcionar aquesta informació. Disculpeu-nos.

ABANS QUE RES

Abans que res, recordeu que aquesta nit hi ha la Marxa de Torxes. A partir de les 9 lliurament de torxes a la plaça dels Comediants. I a les 10, la sortida de la Marxa, amb acabament a la mateixa plaça.

Una altra cosa important. D'acord amb la llei aprovada aquesta setmana, les entitats que així ho vulguin podran accedir als espais publicitaris per a la Campanya del Referèndum. L'assignació d'espais serà proporcional al nombre de signatures presentades. Ajuda'ns a aconseguir espais electorals! Només tenim fins al dia 12! Signa a signa.assemblea.cat.

MOBILITAT

A continuació us donem informació sobre l'operatiu de demà a Barcelona.

Com en els dos anys anteriors, els autocars sortiran des del carrer Joan Tous, al costat de l'Hort del Barceloní on hi ha el que es coneix popularment com "La Tassa"

L'hora de sortida és a les 12 del migdia. Sigueu-hi, doncs, una mica abans. Els autocars arrancaran així que es vagin omplint. Anirem obrint portes només d'uns quants, i en tot moment només hi haurà tres o quatre autocars amb portes obertes. És una mesura per garantir que l'emplenament de cada autocar sigui el més ràpid possible. Preguem que en tot moment seguiu les instruccions que anireu rebent dels responsables dels autocar. De totes maneres, la diferència entre la sortida del primer i del darrer no passarà d'un quart d'hora. El darrer autocar sortirà a 1/4 d'1.

Per dinar podeu dur-vos menjar de casa o provar sort i anar a algun bar o restaurant, que n'hi ha molts per la zona.

Les places no van numerades. Per tant les colles, grups... són lliures de pujar a l'autocar que vulguin i seure en el seient que vulguin. Tingueu consideració, en tot cas, a les persones que puguin presentar necessitats especials. Faciliteu  dels autocars del començament per a que puguin començar a sortir.

Com ja sabeu, enguany formem un signe '+' gegant, omplint els carrers d'Aragó i Passeig de Gràcia. El nostre tram és el 405, que compartim les territorials de l'Urgell i de la Segarra. És dins del que s'anomena "braç Llobregat", al carrer Aragó entre Balmes i plaça Letamendi.

A Barcelona, els autocars tenen zones d'aparcament assignades en funció del seu origen. Els nostres autocars aparcaran al carrer Muntaner, en el tros que va des de Diagonal fins al carrer Mallorca. Això vol dir que no ens deixaran tant a prop com ens van dir inicialment. De totes formes tampoc no ens deixaran gaire lluny: la distància fins al tram pot oscil·lar entre 600 i 1.500 metres.

Recordeu que aquest cop els autocars NO ens deixaran a peu de tram. Aparcaran on toqui i haurem de tornar al mateix lloc on es descarreguin per pujar a l'autocar i tornar cap a Tàrrega.

De cara a la tornada, els responsables dels autocars us informaran de tot el necessari durant l'anada. Com us explicarem després, l'hora prevista d'acabament de l'acció és a les 18:40. En funció de si els autocars ens deixen més a prop o més lluny, deixarem més o menys marge de temps per tornar fins als autocars. A priori si els autocars ens deixen més a prop del carrer Mallorca, podem fixar l'hora de sortida dels autocars a les 19:00. Si ens deixen més lluny, cap a la Diagonal, l'hora de tornada serà les 19:30. En tot cas estigueu al cas del que us digui el responsable del vostre autocar. En definitiva, així que s'acabi tothom cap a l'autocar i quan estigui ple ja podrà arrencar per tornar a casa. En arribar a Tàrrega, com que la Fira ja s'haurà acabat, els autocars ens deixaran a l'estació d'autobusos.

A la següent imatge es veu pintat de blau l'espai dels manifestants, de verd el tram 405 i de vermell la zona d'aparcament dels nostres autocars.

Imatge inserida 1

DESENVOLUPAMENT DE LA TARDA 

L'horari previst, de forma resumida, és el següent.
  • Entre 15 i 17h la gent ocupa la calçada i hi ha activitats festives als trams.
  • 17:14h comença l'acció (les pancartes surten dels 4 extrems).
  • 17:40h les pancartes arriben a la cruïlla central i comença l'acte a Plaça Catalunya.
  • 18:40h (aproximadament) s'acaba l'acte i la concentració, la gent es va dispersant.
Ja sabreu que aquest cop està previst anar-hi amb dues samarretes. D'entrada amb la que més us agradi d'aquests darrers anys. La que, per dir-ho així, us hagi motivat més a arribar fins al punt on som ara. I després, en un determinat moment, ens l'haurem de canviar per la groga d'aquest any. Hi haurà qui es traurà la que duu i es posarà l'altra, hi haurà qui es posarà la groga damunt la que porta, i hi haurà qui ja la durà a sota i la que es traurà serà la de l'altre color. La manera de fer-ho no importa.

L'acció es desenvoluparà de la següent forma:
  • Entre tres i quatre de la tarda la gent anirem arribant als trams.
  • A les cinc es començaran a desplegar 4 macro pancartes, de 16 x 16 metres, des dels extrems dels 4 braços.
Imatge inserida 3
Imatge inserida 2

  • A les 17.14 h, les pancartes començaran a avançar cap al punt central per damunt dels assistents. Al pas de les pancartes, els assistents es posaran la samarreta de la Diada del Sí i provocaran l'esclat del color groc.
Imatge inserida 6
Imatge inserida 4

El groc fluorescent de la samarreta de 2017 serà l'estela que acompanyarà les pancartes fins al punt de confluència. Un cop hagin arribat les pancartes al centre, es veurà un enorme i brillant signe + des del cel. Quan s'hagi acabat l'acció, es donarà pas als parlaments polítics de les entitats organitzadores i col·laboradores de la Diada.


CONSELLS

Altres consells d'ordre pràctic:
  • dur beguda suficient per tot el dia, així com menjar si ho considereu convenient.
  • dur ràdios "clàssiques", a piles. No confieu en els mòbils perquè en aglomeracions d'aquest tipus els serveis de telefonia mòbil acostumen a fallar bastant.
  • dur alguna cadireta plegable els que tingueu dificultats per seure a terra.
  • dur roba i calçat còmodes, algun barret o gorra per cobrir-vos el cap si fa molta calor, i també crema per al sol per si de cas.
  • respectar en tot moment les instruccions dels voluntaris d'organització. N'hi haurà que delimitaran quatre carrils estrets per on han de passar els portadors de la macro pancarta de 16 x 16 metres.

 
SEGURETAT

Per motius de seguretat no hi haurà cap contenidor a l'espai on es desenvolupa la concentració, i totes les papereres estaran segellades. Per tant és important que tothom estigui preparat per endur-se la brossa que generi.

Vies d'emergència

En cas que algun vehicle d'emergències (bombers o ambulàncies) hagi de creuar perpendicularment el recorregut de la concentració, ho farà pels carrers destinats a vies d'emergència.

En el cas del tram 405, estem afectats pel carrer Balmes en el límit amb el tram 404.
  • Aquests vials d'emergència estaran senyalitzats amb els cartells corresponents.
  • Els voluntaris d'aquests trams han d'informar als participants que es troben en una via d'emergència.
Dispositiu sanitari preventiu.

Total de recursos sanitaris:
  • Suport Vital Bàsic (SVB) -> 20 ambulàncies (5 a cada braç)
  • Suport Vital Avançat (SVA) -> 4 ambulàncies (1 a cada braç)
  • Socorristes -> 16 (al Centre Mèdic i altres punts)
  • Centre mèdic -> 1 (a la cruïlla central, sector Muntanya 1)
Braç Llobregat. Hospital de referència: Hospital Clínic.

Trams 405-406: el punt d'atenció sanitària està situant a la plaça Letamendi:
Imatge inserida 2