dimarts, 5 de setembre del 2017

11-S / 1-O: unitat, urnes, independència

162 - Nova Tàrrega, 7 de setembre de 2017

“Tot és en mans de la determinació del poble, que inclou institucions i ciutadania. La unitat ens durà a les urnes. I les urnes, a la independència”
Aquest dimecres el govern de la Generalitat haurà aprovat la convocatòria del referèndum de l'1-O.

XOC DE TRENS
Diuen que comença el xoc de trens, però no és pas veritat. No pot pas xocar un tren que se n'està anant a tota marxa amb un altre que resta aturat.
La resposta del govern espanyol serà la de sempre: fer que el tribunal constitucional la suspengui. I ves a saber si faran algun altre disbarat i aniran més enllà.
I què?
Ja fa temps que sabem que el que volem fer no és legal dins la legalitat espanyola. Però com tants cops hem dit, una cosa és la llei i l'altra la justícia.
A més cal recordar que no tot s'acaba amb la llei espanyola, perquè també hi ha lleis i tractats internacionals que Espanya ha signat i als quals s'hauria de sotmetre, cosa que tampoc fa.

QUÈ FAREM? SORTIR AL CARRER
Aquesta Diada és més important que mai que ens bolquem a la manifestació de Barcelona. La Diada del Sí.
La Diada del 'votarem Sí' al referèndum.
Però sobretot, la Diada del Sí que votarem l'u d'octubre
Tot és en mans de la nostra determinació, la de la ciutadania i la de les institucions.
Defensarem que el govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya, els seus càrrecs i els seus diputats, no estan fent altra cosa que el que va votar la majoria a les eleccions plebiscitàries del 27-S: gestionar la post-autonomia per preparar la pre-independència.
En algun moment hem remarcat les nostres diferències amb els postulats d'alguns partits, com ara els Comuns. Però les avinences són més importants i també cal destacar-ho.
Al capdavall, tots estem d'acord que la millor forma de resoldre els problemes en democràcia és votant. I per això estem segurs que l'11-S, malgrat preferir un altre tipus de referèndum, tots els demòcrates de Catalunya sortiran al carrer per defensar que l'1-O es votarà. Ni que sigui, com diuen alguns, com a expressió de protesta pel seu malestar amb l'actitud de l'estat espanyol.

DARRERS TIQUETS DE BUS
Som als darrers dies. Si encara no us heu inscrit, afanyeu-vos a fer-ho: per internet (si.assemblea.cat) o per telèfon (93 655 98 57).
I si voleu venir amb els nostres autocars, tingueu present que ja només queden tiquets (si no s'han acabat ja) al nostre punt d'informació del carrer Carme, 42, de Tàrrega, a Cistelleria Grau i a Pastisseria El Pati.
Al nostre local també hi seguireu trobant samarretes, fins a esgotar existències. Seguirem obrint cada dia, ni que siguin dies de Fira. L'horari serà l'habitual: de 6 a 9 del vespre de dilluns a divendres, i de 10 a 1 el dissabte.

SORTIDA DELS AUTOCARS
Com en els darrers anys, situarem els autocars al carrer Joan Tous, al costat de l'Hort del Barceloní.
Començarem a obrir portes dels primers autocars cinc minuts abans de les 12 amb la intenció que els primers comencin a sortir ja a partir de les dotze en punt del migdia. El darrer esperarà a sortir fins a les 12:10.
Tots plegats ja comencem a tenir-hi experiència, o sigui que cal suposar que n'avançarem.
Com sempre, no obrirem les portes de tots els autocars de cop, sinó només d'uns quants, per assegurar que s'omplin i puguin anar sortint a mesura que vagin quedant plens.
Arribarem a Barcelona pels vols de dos quarts de dues. A partir d'aquí, com ja vam dir la setmana passada, per dinar cadascú va per lliure. Podeu dur-vos menjar de casa o provar sort i anar a algun bar o restaurant, que n'hi ha molts per la zona.

PRIMER ACTE UNITARI PEL SÍ
Aquest diumenge, la Marxa de Torxes serà el primer acte unitari pel Sí a Tàrrega, on totes les entitats i partits independentistes serem a l'acte polític del final per destacar la unitat d'acció en aquesta qüestió, per damunt de les discrepàncies que hi puguin haver en altres aspectes.
Perquè la unitat ens durà a les urnes. I les urnes ens duran a la independència.