dimarts, 29 d’agost del 2017

La Diada del Sí, clau per al Referèndum

161 - Nova Tàrrega, 31 d'agost de 2017

“La inauguració de la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega, la Marxa de Torxes per la Independència i La Diada del Sí, tres fites importants per començar aquest setembre”
En una mena de compte enrere invers, us anem explicant com se'ns presenta el setembre.

11-S: LA DIADA DEL SÍ
Com cada any, començarem amb els actes institucionals organitzats per l'Ajuntament de Tàrrega, a la plaça Rafel Casanova, a partir de les 10 del matí.
I després, cap a Barcelona falta gent. Des de l'organització a Tàrrega encara no hem pres la decisió en ferm, a falta que des de l'organització a Barcelona ens pugui facilitar informació de darrera hora.
Ara mateix, però, la previsió és que sortim des de Tàrrega a partir de les 12 del migdia per tal d'arribar amb marge de temps i no haver de patir a l'entrada.
Això significa que caldrà espavilar-se per dinar a Barcelona, ja sigui duent l'entrepà o la carmanyola des de casa, ja sigui anant a algun bar o restaurant de Barcelona.
El cert és que aquest cop som al rovell de l'ou de Barcelona, a l'Eixample, o sigui que de locals per la zona n'hi ha per donar i per vendre. Altra cosa, òbviament, serà el que costarà trobar-hi lloc.

BARCELONA: TRAM 405
El tram 405 que ens correspon és al carrer Aragó. Concretament el tros que va del carrer Balmes fins a la plaça Letamendi. No és gaire llarg, uns 75 metres, però no us penseu que serà fàcil d'omplir. Cal molta gent per cobrir els 1.500 metres quadrats que representen.
Aquest cop els autocars no descarregaran el passatge al mateix punt on ens hem de situar. Vista l'experiència de fa dos anys a la Meridiana, amb els embussos a l'hora de sortir, s'ha cregut millor que els autocars aparquin el més a prop possible i que la gent acabi d'arribar a peu al punt on ha de situar-se.
Amb més raó, encara, si tenim en compte que l'Eixample està urbanísticament molt ben endreçat i que a cada territorial ens reservaran espai per als autocars el més a prop possible d'on hem d'anar, a un màxim de tres o quatre illes de cases, segons ens han assegurat.
I en acabar, per tant, caldrà fer el camí invers i tornar cap a l'autocar al mateix lloc on n'hem baixat.
Si algú no coneix gaire bé Barcelona, que no pateixi que els responsables dels autocars donaran totes les indicacions necessàries durant el trajecte d'anada. També de l'hora de tornada, que a hores d'ara es preveu que pugui ser una mica més aviat que altres anys.
Ja sabem que l'organització ha de ser flexible i van sortint coses a mesura que ens apropem a la data, però ara mateix la previsió és que entre sis i dos quarts de set del vespre s'hagi acabat la manifestació i comencem a dirigir-nos cap als autocars per tornar a casa. Cosa que voldria dir que potser a les vuit del vespre ja podrem ser novament a casa.
De totes maneres, si us plau, agafeu-vos aquesta informació com una orientació i no com una garantia.

TIQUETS D'AUTOCAR
Durant dies hem estat patint per les places d'autocar. Per si no vendríem tots els tiquets i ens enganxaríem els dits, econòmicament parlant. Recordeu que ja hem comentat que el preu és a deu euros i que, ni que sigui per poc, amb aquest preu no arribem a cobrir costos.
Això, és clar, venent-ho tot, perquè si no l'enganxada seria important.
Com cada any, però, a partir de la darrera setmana d'agost i primers de setembre la cosa comença a animar-se i ara ja comencem a estar tranquils.
Aquesta setmana hem fet la impressió dels darrers 200 tiquets d'autocar, de manera que ara ja estan tots repartits pels centres col·laboradors. Recordem que són Cistelleria Grau, Còpies Maite, Dit i Fet, Estel Ofi-escolar, Lo bar de les piscines, Forn Balcells, Forn Gabernet, Pastisseria El Pati, Viatges Gris i Viatges L'Eixida. I també els trobareu a la parada que posem al mercat (dilluns que ve és l'últim!) i al local del carrer Carme, 40, de dilluns a divendres de 6 a 9 del vespre, i dissabte del 10 a 1 del migdia.
Afanyeu-vos a comprar el vostre tiquet. Aquest cop serà impossible trobar més places d'autocar, ni que sigui pagant més.

INSCRIPCIONS A LA DIADA
Recordeu que si compreu el tiquet d'autocar, nosaltres mateixos us gestionem la inscripció amb les dades que ompliu en el formulari que us presentem.
Però si ho preferiu, podeu inscriure-us directament per internet a la web si.assemblea.cat, en grups de cinc persones com a màxim.
I aquest any, com a novetat, l'Assemblea ha posat en funcionament un centre de trucades per poder fer inscripcions per telèfon. El número és el 93 655 98 57 i l'horari de funcionament va de 10 a 2 del migdia i de 4 a 8 del vespre.

10-S: MARXA DE TORXES
Un cop més des de Tàrrega per la Independència, el Casal Popular el Rostoll i l'Associació Cultural Guixanet us convoquem a la sisena Marxa de Torxes per la Independència a Tàrrega.
Som a les portes de l'Onze de Setembre més important de la història, pel que suposarà de reforçament per al referèndum de l'U d'Octubre. Cal, doncs, que aquesta Marxa de Torxes sigui també la més multitudinària feta mai a la nostra ciutat.
Enguany el calendari ens ha afavorit i podrem fer-la el dia que toca, la vigília de l'Onze de Setembre, sense interferir amb la Fira de Teatre al Carrer. No hi ha excuses, doncs, per no ser-hi.
L'inici del recorregut serà a la plaça dels Comediants, a partir de les 10 de la nit, encapçalada pels Grallers de la Barra. En acabar, a la mateixa plaça, tindrà lloc l'acte polític amb parlaments.
Una hora abans, a partir de les 9 del vespre, hi serem per començar a repartir les torxes. Podreu comprar les torxes allà mateix (3 euros) o podeu adquirir els tiquets de reserva als punts col·laboradors, cosa que ens facilitarà la previsió de compra de torxes, així que us animem a reservar-les.
Trobareu els tiquets a Cistelleria Grau, Còpies Maite, a la nostra parada a mercat i al nostre punt d'informació del carrer Carme.

8-S: FIRA TÀRREGA
Aquest any l'espectacle inaugural de Fira Tàrrega és un muntatge que crida a la participació activa, actuant dins el propi espectacle, de la gent que conformen totes les entitats targarines i Tàrrega per la Independència hi participarà doblement.
D'una banda amb els voluntaris que s'integraran dins l'espectacle formant part de l'actuació.
Però també col·laborarem en un altre aspecte. Des de l'organització de la Fira ens han demanat si podien aprofitar el marcador que tenim penjat al balcó de l'Ajuntament per comptar el temps que falta per al referèndum de l'U d'Octubre. Per cert: queden 30 dies clavats si esteu llegint la Nova Tàrrega aquest divendres 1 de setembre.
L'espectacle "urGENT estimar" té, entre altres aspectes que el caracteritzen, una durada excepcional: 40 hores ininterrompudes de diferents activitats que s'aniran succeint entre dijous al matí i divendres al vespre. És per això que, mentre duri l'acció, el marcador del balcó anirà indicant el temps que queda per a que finalitzi l'espectacle. No us espanteu, doncs, si durant la fira veieu que només falten vint-i-quatre hores... No haurem fet cap salt en el temps per situar-nos a la vigília del referèndum.
Us animem a participar dels assajos i, no cal dir-ho, de l'acte inaugural vivint-lo des de dins.

I MÉS I MÉS...
No us atabalem més, ja, que amb l'espai addicional que ens ha permès disposar aquest número extra de la Fira ens estem passant, però no volem acabar sense deixar constància de l'èxit de dues de les activitats dutes a terme aquesta passada setmana.
Al seu pas per Tàrrega, la Vuelta va veure el Pati ple d'estelades. Més n'haguéssim tingut per repartir! I també va tenir un cert relleu mediàtic la retransmissió de l'etapa per la tele en passar per la plaça Andorra, amb les lletres I-N-D-E-P-E-N-D-È-N-C-I-A clavades al mig de la rotonda. Només van ser uns segons, però es van poder veure ben clarament.
I per acabar, comentar que també la Caminada Urbana Perquè SÍ va tenir una gran acollida, amb més de 150 participants inscrits. Malgrat que el temps va amenaçar pluja, al final no va fer res i vam poder acabar fent un mos, al Pati mateix, on vam repartir cocs, fruita i aigua entre els caminadors.
La propera Nova Tàrrega serà la darrera abans de l'11-S, o sigui que no us la perdeu!