dimarts, 10 de gener del 2017

Fem futur, guanyem el referèndum

129 - Nova Tàrrega, 12 de gener de 2017

“Aquest dissabte 14 de gener, a les 9 del matí, a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega, presentem una sessió de formació per facilitar l'apropament als no independentistes amb informació i diàleg”
Fa un dies l'Assemblea Nacional Catalana presentava la seva nova campanya per aquest any 2017: Fem Futur.

LA PRECAMPANYA DEL REFERÈNDUM
Amb aquest nom comença el que en podríem dir la precampanya, la campanya que a l'Assemblea durem a terme des d'ara i durant els propers mesos, prèvia a la campanya pròpiament dita per demanar el vot favorable al referèndum.
Va dirigida als demòcrates en general, inclosos els partidaris del dret a decidir. Al capdavall sabem que hi ha més persones que estan d'acord en la necessitat de disposar d'una nova república que no pas votants de partits estrictament independentistes.
De moment, doncs, el que busca aquesta campanya és donar informació a aquestes persones, aquests votants de partits que no defineixen clarament la seva posició. És proporcionar arguments i raons, que n'hi ha un munt, per votar sí quan arribi el moment.
Es tracta de mantenir el país informat de tots els motius que poden afavorir la presa d'una decisió afirmativa quan sigui el moment de votar si volem o no la independència.
En definitiva, es tracta d'explicar que amb la independència farem un futur millor, per nosaltres i, sobretot, pels que ens venen al darrere.

ACCIONS FOCALITZADES
És ben cert que d'arguments ja n'hem donat molts durant els darrers anys. Es tracta, però, d'insistir-hi i sobre tot mirar de fer-ho de la forma més eficient possible. Això significa que cal mirar de focalitzar aquests arguments en aquells sectors de població més impermeables al nostre discurs.
I per poder arribar-hi més fàcilment hi ha tècniques que poden ajudar a fer-ho. Tècniques similars a les dels cursets de màrqueting, on s'explica que de vegades la millor forma d'arribar a un cert lloc no és de forma directa, sinó donant el tomb.
Es per això que aquest dissabte farem una sessió formativa, destinada a voluntaris i simpatitzants independentistes, amb l'objectiu genèric de proporcionar-los una nova visió que els hi permeti apropar-se als no independentistes a través de la informació i el diàleg

DISSABTE 14 DE GENER, A LA BIBLIOTECA
A partir de les 9 del matí, doncs, esteu convidats a venir a la sala de conferències de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega. Comptarem com a formador amb Xavier Ludevid, coordinador de SÚMATE a l'Alt Empordà i expert activista que ha participat en nombroses accions de l'Assemblea.
Ell serà l'encarregat de conduir la sessió formativa que hem batejat amb el nom de «Guanyem el referèndum». I si bé en aquest curset s'explicarà com utilitzar tècniques de seducció i d'abordatge indirecte per facilitar la comunicació amb persones inicialment poc predisposades, és ben clar que el títol del curs no ho és gens, d'indirecte.
La sessió constarà de dues parts teòriques d'uns tres quarts d'hora cadascuna, amb una pausa d'un quart d'hora entre mig, i d'una part pràctica després.

GUANYEM EL REFERÈNDUM
Potser hi haurà qui pot trobar excessiu parlar de seducció i persuasió, però de fet, si enlloc de "vendre" independència parléssim de vendre pisos, ho trobaríem la mar de natural fer un curset per aprendre a convèncer –seduir i persuadir, no pas enganyar– el possible client.
Per això, al capdavall, fem aquesta campanya. Per arribar al possible votant d'esperit demòcrata que, quan hi ha eleccions al Parlament o al Congrés, vota partits que volgudament naveguen en la indefinició.
Per arribar-hi i guanyar-lo per a que voti sí al referèndum. Guanyar-lo per poder guanyar el referèndum.
Per poder fer un país millor. Fem futur.