dimarts, 20 de desembre del 2016

Una setmana intensa, un any apassionant

128 - Nova Tàrrega, 22 de desembre de 2016

“Aquesta és una època de bons desitjos. El nostre de desig és clar: que aquest referèndum que farem al setembre culmini amb la declaració d'un estat propi que ens permeti a tots construir un país millor”
Dijous passat fèiem a la plaça Major una concentració en suport de Carme Forcadell. La lectura del manifest es va repartir entre representants de tots els partits amb representació a l'Ajuntament, excepte un. Endevineu quin? Sí, aquell que va fer una denúncia per fer enretirar l'estelada del balcó de l'Ajuntament.
Previ a la lectura del manifest, des de l'ANC vam fer una crida, una més, a la unitat i a calmar les tensions entre partits, amb la lectura de la introducció que reproduïm tot seguit.

DIJOUS, CONCENTRACIÓ A TÀRREGA
Hi ha una cita de Joan Sales que en dies com avui va bé de recordar. Deia «Des de fa 500 anys, els catalans hem estat uns imbècils. Es tracta, doncs, de deixar de ser catalans? No, sinó de deixar de ser imbècils».
Sabem que la independència no ho és tot. Però caldria que tothom tingués clar que la independència és el primer. Que sense independència no hi haurà país ni d'esquerres ni de dretes, per la simple raó que no hi haurà país.
L'adversari és prou fort com per perdre'ns en tacticismes partidistes. No el perdem de vista, l'adversari. Ahir va tornar a fer la seva feina, que no és altra que anorrear-nos. Va tornar a declarar inconstitucional la feina del Parlament de Catalunya. Cap sorpresa, d'altra banda. Ja fa un temps que s'ha instal·lat una mena de sensació de que la gent ja hem fet la feina i ara és el torn dels polítics, que són els que han d'acabar de culminar el procés d'independència.
En part és cert. L'aprovació de les lleis que han de donar cobertura a la independència és cosa dels polítics en general i del govern en particular, que tenim avui aquí representat en la persona de la consellera Serret. Però de la mateixa manera que els hi hem d'exigir fermesa, també nosaltres hem de mantenir-nos ferms en el suport que els hi donem. Han de veure, ells i el món sencer, que si fan el que fan és perquè tenen el poble no al darrera, sinó al costat mateix, i de vegades al davant i tot.
Per això és vital preservar la unitat i no barallar-nos entre nosaltres. Només units fem por. Dividits, fem riure.

DIVENDRES, DAVANT DEL TSJC
En un autocar que vam organitzar conjuntament les territorials de l'Urgell, una bona representació targarina va ser a Barcelona per acompanyar Forcadell a declarar, tant a l'entrada com a la sortida del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Una declaració que es produïa just l'endemà que un altre jutge tanqués la investigació i declarés que no hi havia cap indici de delicte en les converses entre Fernández Díaz i De Alfonso, quan, entre altres perles, es vantaven d'haver destrossat la sanitat pública catalana.
Aquesta mena de jutges no fan justícia sinó mèrits per assolir aquells càrrecs que són nomenats des d'instàncies polítiques, com ara el propi tribunal constitucional o la fiscalia general de l'estat. Una clara i evident separació de poders, oi?

DIUMENGE, LA MARATÓ DE TV3
Com cada any, des de Tàrrega per la Independència hem col·laborat en les activitats que l'AGENTA realitza per recaptar diners per la Marató.
Aquest cop vam recuperar la mateixa acció amb la que ens vam “estrenar” el 2013: un mapa dels Països Catalans per poder-lo omplir de monedes.
Amb aquesta iniciativa vam ajudar a recollir 200,02 euros del total de 4.710 euros de donatius.

FINS L'APASSIONANT ANY QUE VE
Des de Nova Tàrrega ens acomiadem ja fins l'any vinent. Un any que s'entreveu apassionant i amb molta feina a fer.
Normalment aquesta és una època de bons desitjos per tothom. El nostre de desig és clar, i és que aquest referèndum que farem al setembre (o abans, ves a saber...) culmini amb la declaració d'un estat propi que ens permeti a tots construir un país millor.
Aquest és un desig col·lectiu. En el pla individual, us desitgem a tots salut i força per que pugueu col·laborar a fer realitat allò que fa pocs anys semblava un somni. Bones festes i feliç república catalana!