dimarts, 8 de novembre del 2016

Per dignitat, defensem-nos: 13-N a Barcelona

122 - Nova Tàrrega, 10 de novembre de 2016

“Les institucions de l'estat espanyol cada cop demostren menys vergonya a l'hora d'atacar-nos. Per això diumenge hem d'omplir l'Avinguda Maria Cristina. Per defensar les nostres, d'institucions, i per fer-nos respectar”
Perquè volem la independència a Catalunya? Perquè cal anar a Barcelona aquest diumenge? Per dignitat.

ELS DARRERS DIES
Dimecres 26 de setembre, Inés Arrimadas, C's, en un programa de ‘13TV’: “Llevo escolta porque ya sabemos lo que pasa en Catalunya”.
Dimecres 26, Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol: “No debe pasarse por alto el reprochable comportamiento que muestran jugadores del F.C. Barcelona al dirigirse con gestos y expresiones hacia el público durante la celebración del gol. El referido comportamiento poco ejemplar de jugadores del F.C. Barcelona les descalifica y ridiculiza por sí solos”.
Dissabte 29, Federació Espanyola d'Atletisme, durant el Campionat Mundial de Trail Running, a Braga, Portugal, talla amb tisores una senyera del corredor Pau Capell al crit de: “¡Quítale la bandera de Catalunya! ¡Arráncasela!”.
Dimarts 1 de novembre, Renfe: un tren surt amb una hora i mitja de retard de Tortosa perquè no hi ha maquinista en haver-hi destinat 'per error' un empleat de baixa laboral.
Dimarts 1, García Albiol, PP, per twitter: “Ayer campo fútbol Sant Roc #Badalona parte del público casi lincha a un asesor @PPCatalunya. Lo confundieron por el concejal CUP q desacató”.
Dimecres 2, Esperanza Aguirre, PP: “Lo que haría es que el dinero para pagar a médicos, enfermeras, farmacias, funcionarios, profesores y todo aquello que ha de pagar la Generalitat, se pusiera en la Delegación del Gobierno, para que todo el mundo supiera que la Generalitat lo que tiene es una deuda de 70.000 millones de euros”.
Dimecres 2, jutgessa d'Osca: ordena l'execució provisional de la sentència que obliga el MNAC a tornar les pintures murals de la sala capitular que exhibeix i restituir-les a Sixena.
Dijous 3, Tribunal Constitucional: rebutja el recurs contra la llei del PP de finals de l'any passat i accepta convertir-se en sala penal per inhabilitar polítics, cosa que li obra les portes a poder-ho fer directament amb Carme Forcadell sense haver d'esperar el procés judicial que d'altra banda ja ha endegat la Fiscalia General per indicació del propi TC.
Divendres 4, jutge de Berga: ordena la detenció de l'alcaldessa de Berga per dur-la a declarar per no despenjar l'estelada del balcó de l'ajuntament durant les anteriors campanyes electorals.

ELS DARRERS ANYS
Dimarts 1, David Miró, periodista: “Segons les darreres dades, del 2014, Catalunya és la tercera comunitat amb més capacitat fiscal, però és la catorzena a l’hora de rebre recursos si ajustem les xifres segons el nivell de vida. Per contra, Extremadura és la catorzena a l’hora d’aportar, la tercera a l’hora de rebre. En números reals, la Junta d’Extremadura té 3.324 euros per habitant i any per gastar mentre que la Generalitat només en té 2.024, 1.300 menys. Reduir el dèficit fiscal català (14.623 milions el 2012) equivaldria indefectiblement a retirar diners a Extremadura, Andalusia, etc”.
Dijous 3, Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona: “De les partides previstes per a transports pel 2015 només es va executar un 59%, segons dades del Ministeri d'Hisenda. La inversió estatal en infraestructures a Catalunya cau fins al 9,9%, gairebé la meitat del seu pes econòmic, un 18,9%, el percentatge més baix des de fa 20 anys. De la inversió en trens només s'ha executat un 5% del pressupostat. L'Estat està prioritzant l'AVE a Galícia per sobre d'altres inversions més necessàries com el corredor mediterrani”.

DIUMENGE QUE VE
Les institucions de l'estat espanyol i els seus partits cada cop demostren menys vergonya a l'hora d'atacar-nos. I nosaltres no hem de tenir por de defensar les nostres, d'institucions. Per això diumenge hem d'omplir l'Avinguda Maria Cristina. Per cridar ben fort qui som i què volem, per fer-nos respectar.