dimarts, 1 de novembre del 2016

13-N, autocars a Barcelona en defensa de les nostres institucions

121 - Nova Tàrrega, 3 de novembre de 2016

“Quan vàrem començar l'ANC sabíem i érem conscients que arribaria el dia que caldria enfrontar-se a les lleis espanyoles, a la gàbia de l'estat de les autonomies i a la seva constitució. I aquest dia ha arribat”
Miquel Sellarés és una d'aquelles veus de l'Assemblea que sempre cal escoltar. Fou una de les quatre persones que van gestar conceptualment l'ANC i van preparar l'estratègia per aplegar tot el món independentista sota un mateix paraigua.
L'endemà mateix que la fiscalia presentés la querella contra Forcadell, Sellarés va publicar a Tribuna.cat un article titulat "Tots som Carme Forcadell", que en bona part reproduïm aquí.

TOTS SOM CARME FORCADELL
Quan vàrem començar l'ANC sabíem i érem conscients que arribaria el dia que caldria enfrontar-se a les lleis espanyoles, a la gàbia de l'estat de les autonomies i a la seva constitució. I aquest dia ha arribat.
Després d'anys de mobilitzacions, les més grans fetes mai en tota la història de Catalunya, anys en els que més del vuitanta per cent dels seus ciutadans s'han mostrat partidaris del dret a decidir, l'estat reacciona utilitzant no la negociació política sinó els tribunals. Manifestant així la seva impotència política.
Volen processar el 9-N i ara també a la segona autoritat de Catalunya, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. I hom es pregunta què més faran per continuar afavorint el Procés cap a la independència de Catalunya. Voleu dir que el que volen no és que marxem?
Davant d'aquesta situació Catalunya i la seva majoria social sobiranista ha d'actuar amb prudència, seny i responsabilitat. I això vol dir avui que diguem ben fort "Que no som una colònia" i "Què s'han cregut d'intentar judicialitzar i inhabilitar les nostres institucions i els nostres representants". No se n'han adonat encara que "tots" som Carme Forcadell.

COMENCEM LES MOBILITZACIONS
Comencen, doncs, les mobilitzacions. Però la d'avui només serà un tast. El poble de Catalunya actua sempre i actuarà en perfecte ordre democràtic i pacífic.
En les properes setmanes i mesos, però, caldrà fer quelcom més que concentrar-nos durant unes hores per mostrar el nostre rebuig per després tornar-nos-en tranquil·lament cap a casa. Caldrà, per tant, trobar noves fórmules.
El camí emprés no té retorn possible. Els processats pel 9-N i Carme Forcadell, la nostra presidenta del Parlament, han de saber que tots estarem responsablement al seu darrere i que no acceptarem fosques maniobres de despatxos per desviar la nostra voluntat de ser un estat.

13-N, AUTOCARS CAP A BARCELONA
Per això, per a que tothom –aquí i fora d'aquí– sàpiga que estem per la democràcia, defensant les nos-tres institucions, entre ANC, Òmnium i AMI convoquem de cara al diumenge 13 de novembre un acte contra la judicialització de la política. Serà a les 12 del migdia, a les Fonts de Montjuïc, baixant per l'Avinguda Maria Cristina fins plaça Espanya.
Per facilitar l'assistència, des de Tàrrega per la Independència hem decidit organitzar autocars, com en ocasions similars. El preu dels tiquets és de 10 euros i es poden comprar a Cistelleria Grau (carrer Santa Anna) o a Viatges Gris (Caprabo Est).
La sortida es farà des de l'estació d'autobusos, a les 9 del matí. L'hora de tornada no està decidida exactament, tot i que preveiem que pugui ser entre quatre i cinc de la tarda.