dimarts, 25 d’octubre del 2016

13-N, acte de suport a Carme Forcadell

120 - Nova Tàrrega, 27 d'octubre de 2016

“En el fons el que els hi fa por és que nosaltres no tinguem por. Temen que ens adonem –ja fa temps que ho tenim clar– que l'estat no pot fer res si tots junts li plantem cara”
A veure com anirà evolucionant el tema... El més sensat seria que miressin de negociar enlloc d'anar tibant la corda, però no sembla que estiguin massa per la labor. De moment la fiscalia ja han presentat la querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per prevaricació i desobediència, d'acord amb les instruccions rebudes pel Tribunal Constitucional, que al seu torn obeeix el govern espanyol. Digueu-ne obeir, digueu-ne ser dues cares de la mateixa moneda.

NINGÚ SOL EN DEFENSA DE LES LLIBERTATS
De moment la primera reacció per part de l'ANC i del conjunt del moviment independentista és la d'organitzar un acte de suport a Carme Forcadell.
De fet no serà el primer, perquè dilluns passat ja se'n va fer un per acompanyar el regidor de Vic, Joan Coma, que ha estat cridat a declarar per l'audiència nacional de Madrid per un delicte d'incitació a la sedició, paraula que significa, segons el diccionari, «alçament contra l'autoritat establerta». De fet, es va limitar a demanar desobediència davant les institucions espanyoles durant un ple municipal, cosa que no sembla precisament cap alçament.
També hem donat suport, aquesta mateixa setmana, als regidors de Badalona que han hagut d'anar a declarar per que resulta que ara és obligatori fer festa els dia de la hispanitat. De fet, però, el que els hi va coure va ser aquella imatge per la tele estripant la resolució judicial, una més per simbolitzar la desobediència. En el fons el que els hi fa por és que nosaltres no tinguem por. Temen que ens adonem –ja fa temps que ho tenim clar– que l'estat no pot fer res si tots junts li plantem cara.

13 DE NOVEMBRE, A BARCELONA
Pel que fa a l'acte en solidaritat amb Carme Forcadell, de moment no en podem dir gran cosa. En el moment d'escriure aquestes línies sabem que serà a Barcelona, que serà el diumenge 13 de novembre, i que serà a les dotze del migdia, en principi. Encara no sabem, però, ni el lloc ni el format concrets d'aquest acte.
De cara a la setmana vinent mirarem de donar més detalls, però el que sabem segur és que des de Tàrrega per la Independència organitzarem autocars per anar aquell diumenge a Barcelona per donar-li suport.
No deixarem sola cap persona amenaçada pels tribunals espanyols!

ESTELADA GUANYADORA
Per acabar, volem recordar el resultat del concurs d'estelades QUEBEC-CAT, que ja es va fer públic a Ràdio Tàrrega el passat 14 d'octubre. Finalment el jurat de Tàrrega per la Independència va escollir com a guanyadora una estelada creada per Romi Pijuan a base de la combinació de diverses fruites.
El jurat va tenir en compte els criteris marcats en les bases del concurs on es feia esment que es valoraria especialment la originalitat, les dimensions i la dificultat d'execució. Tot i haver-hi tres propostes que destacaven per damunt la resta, de la vintena que es van presentar, al final l'estelada escollida fou aquesta de la qual podeu veure la foto.
Comentar que en trucar-la en directe per comunicar-li el premi, el senyor Paulí Cucurull, promotor del concurs, fent expressió del seu humor, va demanar-li que en futures ocasions es plantegés utilitzar pebrots vermells per decorar la part roja ja que d'aquesta manera seria una "estelada amb pebrots".