dimarts, 30 d’agost del 2016

Onze de setembre: a punt per esdevenir un nou estat

113 - Nova Tàrrega, 1 de setembre de 2016

El proper 11 de setembre esteu convocats a la Diada més decisiva per al nostre futur. Enguany la Diada serà el reflex del país nou que estem construint entre tots. Per demostrar que estem més units i determinats que mai farem sentir les nostres veus des dels cinc punts del territori. Un país viu. Un poble que batega. Se sentirà la veu de la societat civil catalana en la mobilització a cinc punts del territori.

Cadascun dels punts representa un pilar de la república catalana. Berga: la república de la solidaritat i de la diversitat. Salt: la república de la cultura. Lleida: la república de l'equilibri territorial. Tarragona: la república en xarxa i de progrés. Barcelona: la república de les llibertats. Perquè aquesta és la cinquena diada després de quatre mobilitzacions històriques. Mostrarem al món que som un país organitzat i a punt per esdevenir un nou estat. Tot el país en moviment per arribar a cada punt: per terra, aigua o aire, a peu, amb tractors, bicicletes, autocars, cotxes, motos, tren, barques, globus…

Som sobirans, som la República catalana en un últim punt de construcció. En aquesta Diada estem legitimats, després de les eleccions del 27S de 2015, que van culminar amb el primer Parlament independentista de la nostra història. Persones treballant colze a colze per fer realitat aquesta imatge d’un país en moviment, organitzat i a punt per la República catalana. El futur avui és més que mai a les nostres mans. Som un equip imparable. Un 11 guanyador. I tu ets imprescindible. Per això estàs convocat: per fer història. L'Onze de setembre vine a la festa de la República de Catalunya. Inscriu-te a apunt.assemblea.cat.

És important que garantim el moment clau de l’acte: el batec. Un batec sincronitzat de cada un dels cinc punts, així com el traspàs d’aquest batec d’un punt al següent. L’èxit de la mobilització és cabdal per manifestar al món sencer que la societat civil estem a punt i que volem que les institucions estiguin preparades per començar la construcció de la nova República catalana. Per això cal que omplim tot el territori.

Falta poc més d'una setmana per l'Onze i cal la darrera empenta. Cal que omplim Lleida d'independentistes. Cal que Tàrrega, que quan hi ha eleccions sempre és de les capitals amb major proporció de vot independentista, hi sigui ben present per cridar ben fort el que volem: independència! Estem cansats, és clar que sí. Sovint els partits no actuen com voldríem, ho sabem. Però tingueu clar que els darrers anys han estat els partits que han anat a remolc de la ciutadania i no a l'inrevés. O sigui que cal que seguim empenyent. Fins al final. Fins que guanyem.

Per això, malgrat les circumstàncies, també enguany hi haurà Marxa de Torxes. No podrà ser la tradicional nit del 10, per coincidir amb la Fira, però hem decidit tirar-la endavant igualment junt amb els companys del Casal Popular El Rostoll, com hem els darrers quatre anys. Serà, doncs, la nit del dimecres 7 de setembre, sortint de la plaça de les Nacions Sense Estat. A partir de les 9 ens trobarem per recollir les torxes i a les 10 començarà la Marxa. Aquest cop no hi haurà sopar popular previ, però sí que comptarem amb els Grallers de la Barra. Les torxes les podreu comprar a la mateixa plaça o anticipadament a Cistelleria Grau, Còpies Maite, Viatges Gris o al Casal.

Seguim amb les nostres accions de la campanya d'estiu. Dissabte passat vam recrear al Pati una instal·lació plena de sabates grogues i maletes escampades per representar el drama dels refugiats que fugen de la guerra. Catalunya es va adreçar a la Unió Europea per acollir 4.500 refugiats, cosa que provocà la ràpida reacció del govern espanyol negant la capacitat de la Generalitat per fer aquest oferiment. Un motiu més per denunciar aquest estat insolidari i per construir-ne un de propi més just i tolerant. I dilluns vinent, dia 5, farem la darrera acció abans de l'11-S. Però no de denúncia, aquest cop, sinó de proposta en positiu per una república catalana en construcció. Atanseu-vos a la nostra parada dels dilluns a mercat!

Onze de setembre: a punt per bategar. A punt per culminar el procés d'independència. A punt per esdevenir un nou estat. A punt.