divendres, 12 d’agost del 2016

Dissabte 13 d'agost, 20:30, al Pati - Tàrrega, acció contra la pobresa energètica

Des de Tàrrega per la Independència seguim amb la campanya d'estiu de l'ANC. Una campanya per denunciar el maltractament, en diversos aspectes, de les institucions espanyoles vers les persones de Catalunya, amb el seu govern i el tribunal constitucional al capdavant.

Després de la bona rebuda que va tenir l'acció de dissabte passat al Pati, amb una creu de creus grogues que representaven l'enterrament del sistema sanitari català que el ministre de l'interior espanyol voldria veure destrossat,aquest dissabte 13 d'agost realitzem una altra acció per denunciar la manca de sensibilitat dels governats espanyols davant els problemes dels més febles.




L'aprovació per la Generalitat de Catalunya d'una llei que intentava pal·liar els efectes de la pobresa energèticaes va trobar amb la seva anul·lació a instància del govern en funcions d'Espanya.

Per escenificar aquesta denúncia utilitzarem dos elements ben habituals quan algú és queda sense llum a casa: una espelma i una ampolla per aguantar-la. Aquest dissabte ens trobarem per posar al Pati, a les escales a tocar del monument als Països Catalans, unes 500 ampolles amb la seva corresponent espelma.

Començarem a posar-les a partir de les 7 de la tarda i volem que tothom ens hi ajudi! Després, un cop comenci a fosquejar i ens anem quedant sense llum, les anirem encenent com han de fer aquells a qui tallen el subministrament d'electricitat per no poder pagar-lo.

Esperem comptar amb el vostre suport i ajuda!!

I no us en oblideu. Us recordem que dijous de la setmana entrant, 18 d'agost, a les 10 del vespre, posarem una pantalla de cinema a la Plaça de les Nacions sense Estat per passar la pel·lícula «La Revolució Cantada» (The Singing Revolution), que explica la magnífica història de com la participació ciutadana, en aquest cas a base de sortir al carrer per cantar les cançons prohibides pel règim soviètic, va propiciar la recuperació d'un estat independent per a Estònia.