dimarts, 16 d’agost del 2016

Cinema a la fresca - Manca de sobirania - 11S

111 - Nova Tàrrega, 18 d'agost de 2016

Aquest dijous 18 d'agost, cinema a la fresca. A partir de les deu del vespre, a la Plaça de les Nacions sense Estat, passarem la pel·lícula "The Singing Revolution" (La Revolució Cantada), un magnífic documental en anglès subtitulat al català que mostra el procés d'independència d'Estònia, a partir de la massiva participació ciutadana en accions de protesta que, en el seu cas, van expressar a base a reunir-se per cantar tots junts cançons patriòtiques que l'estat soviètic havia prohibit des que havia ocupat el país. L'assistència és gratuïta.

I aquest dissabte 20, denunciarem la manca de sobirania. Dins la campanya d'estiu de l'Assemblea, que preveu diverses accions de denúncia, aquest dissabte en farem una de força espectacular per posar de manifest les actuacions que contínuament endega l'estat espanyol per frenar els avenços que el poble català intenta fer. Això es deu a la manca evident de sobirania que pateix Catalunya estant dins l’Estat espanyol. Estem enganxats, lligats de mans i peus, i això no ens permet avançar en matèries de contingut social, econòmic, cultural, etc, com voldríem. Per saber, però, com representarem aquesta situació, haureu de passar pels carrers del Carme i Santa Anna aquest proper dissabte.

Els dos anteriors dissabtes, també vam fer accions de denúncia. La primera, el 6 d'agost, quan vam omplir el Pati amb una vuitantena de creus –disposades elles mateixes en forma de creu– amb el rètol "Sistema Sanitari Català", per denunciar la mesquinesa d'un estat disposat a fer mal a tots els ciutadans de Catalunya, independentistes o no, quan el seu ministre de l'Interior, Fernández Díaz, troba bé que un fiscal digui que 'les hemos destrozado el sistema sanitario'.

La segona dissabte passat, denunciant la manca de sensibilitat de l'estat espanyol. El Parlament de Catalunya va aprovar –per unanimitat!– una llei per reduir els desnonaments i els talls de subministrament d'aigua, llum i gas durant els mesos d'hivern a famílies amb risc d'exclusió social. Però el Tribunal Constitucional la va suspendre pel recurs d'inconstitucionalitat del govern d'Espanya, al que tant li fa el patiment de la gent. Per simbolitzar la pobresa energètica de les persones en situació de vulnerabilitat, vam omplir les escales del Pati, davant del monument als Països Catalans, amb ampolles i espelmes, dos elements que s'acostumen a fer anar quan una casa es queda sense llum.

Però el més important, ara mateix, és la mobilització de l'11S. El repte és gran, perquè no es tracta de fer només una gran manifestació, sinó cinc! I nosaltres, per la part que ens toca, hem de procurar que la de Lleida sigui la més gran que s'hi hagi vist mai! Sabem que aquest cop és més fàcil el desplaçament en vehicle propi, ja que la distància és més curta. Tot i així, hem llogat autocars per facilitar el desplaçament. Podeu comprar-ne tiquets a Cistelleria Grau, Còpies Maite, Estel ofi-escolar, Forn Balcells, Forn Gabernet, Lo Bar de les piscines, Pastisseria el Pati i Viatges Gris.

Els tiquets d'autocar són a cinc euros. Cal omplir el formulari amb les vostres dades i nosaltres ens encarregarem de fer la inscripció. No badeu, no sigui que s'acabin els tiquets. I els que hi aneu pel vostre compte, apunteu-vos també. Ho podeu fer anant als establiments indicats i omplint el formulari, ni que no compreu tiquet. O podeu fer-ho directament per internet a la web apunt.assemblea.cat/cat/inscripcions. En aquest cas us recomanem que us apunteu a la manifestació de Lleida, al tram 4, que és el que correspon a la comarca de l'Urgell.

També enguany posarem parada informativa al mercat, els dilluns. Allí, a banda de tiquets d'autocar, podreu trobar les samarretes que ha preparat l'ANC per aquest 11-S. El preu, com l'any passat, és de quinze euros les dels adults –d'home i de dona–, i de vuit euros les dels nens.

Estem fent molta feina i la fem, com sempre, amb moltes ganes. El premi final, l'objectiu que perseguim , la nova República catalana, prou s'ho val. Confiem, com sempre també, en la vostra resposta.