dijous, 21 de gener del 2016

Ja en van cent, i ara toca reposar

102 - Nova Tàrrega, 21 de gener de 2016

Amb aquest duem cent articles publicats per l’ANC a Nova Tàrrega. Els dos primers signats personalment per “Manel F.”, i la resta ja com a col·lectiu, bé fos com a “Plataforma ANC”, “Grup promotor ANC” o, directament, com a “ANC - Tàrrega per la Independència”. El primer de tots va sortir la setmana de l’Onze de Setembre del 2011, quan encara no s’intuïa ni per casualitat el que acabaríem esdevenint, i es titulava «L'Assemblea Nacional Catalana, en construcció». Després d’aquell ja vam començar, a partir del gener de 2012, a anunciar la presentació de la territorial de Tàrrega, a l’Ateneu, el 5 de febrer següent. I així anar fent fins arribar al d’avui, que és el que fa cent.

En aquesta ocasió ens permetem la llicència de parlar de nosaltres. Sobretot perquè, de moment, sembla que el procés torna a estar ben encarat i no hi ha cap aspecte de l’actualitat política que reclami que hi posem una especial atenció des del punt de vista local de l’Assemblea.

Així, doncs, són quatre anys que portem donant la tabarra. Descomptant aquell article del setembre de 2011, és clar. Això surt a una mitjana de vint-i-cinc articles per any, que vol dir que, més o menys, hem estat publicant articles setmana sí, setmana no. Això, però, no és ben bé així, perquè duem onze mesos seguits en que, amb tres o quatre excepcions, hem anat traient escrit cada setmana.

Perquè expliquem tot això? Doncs per justificar una mica la voluntat de parar d’escriure durant una temporada i descansar una mica. Ens agradaria poder dir que no caldrà que tornem a dir la nostra fins d’aquí a divuit mesos, quan culmini el procés, però segur que el govern espanyol no ens ho permetrà i alguna en farà per tal de tornar-nos a “animar”. Bromes a banda: com més passos anem fent cap a l’objectiu final i més ens hi apropem, més durs seran els atacs que anirem rebent. Així que més ferms ens haurem de mantenir els ciutadans targarins i catalans en general, i més força haurem de demostrar.

Per tant, mentre no hi hagi novetats, tanquem la paradeta. Gràcies a tot l’equip de Nova Tàrrega per permetre’ns aquesta línia de comunicació amb els nostres conciutadans i, sobretot, gràcies a tots els lectors per la confiança que ens heu fet llegint-nos. Fins aviat!