dijous, 19 de desembre del 2013

Ara més que mai 'Signa un vot per la Independència' El full de ruta no ha canviat

L'anunci de la data de la consulta no ens ha de fer relaxar, ans al contrari.  Encara no hi ha res definitiu.  Seguim endavant amb el projecte

De moment a Tàrrega ja hem recollit 909 vots i 1.090 euros. Tret dels articles a Nova Tàrrega i de la nostra pròpia web, no s’havia fet molta publicitat de l’acte de recollida de signatures durant la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals que va tenir lloc durant el passat cap de setmana. Tot i així, el nostre estand va aixecar força expectació i durant moltes estones, tots tres dies, es van formar cues de gent per poder votar.

Seguim recollint vots al Centre d’Entitats cada dimarts. L’horari és de dos quarts de vuit a dos quarts de nou del vespre. De totes maneres, enguany no hi tornarem ja que els dos dimarts que queden per acabar l’any cauen en vigílies de Nadal i Cap d’any. O sigui que no tornarem a ser al centre d’entitats per recollir vots fins l’endemà de Reis. No obstant, és possible que realitzem noves recollides de vots durant els propers dies. Sapigueu que tots els actes de recollida de vots s’anuncien amb antelació a la web de l’ANC signa.assemblea.cat. En el cas de Tàrrega, a més, els anunciem a la nostra pròpia web local, assemblea.cat/tarrega.

Gran recapte de vots els dies 11 i 12 de gener. De forma coordinada a tota Catalunya, aquell cap de setmana l’Assemblea Nacional Catalana prepara un acte de recollida massiva de vots. El dissabte tot el dia,
de 10 del matí a 8 de la nit, i el diumenge durant el matí de les 10 fins a les 2 del migdia. Hem parlat amb l’equip de govern de l’ajuntament de Tàrrega i, com en la consulta popular de desembre de 2009, podrem disposar del vestíbul del Teatre Ateneu per posar les urnes per anar a votar. I hem demanat, també, habilitar un espai al mateix ajuntament per tal de poder recollir igualment vots allí, com és normal quan hi ha eleccions.

Els protocols de recollida de vots són molt estrictes. La recollida de vots només la poden efectuar les persones apoderades a tal efecte per l’ANC, que han de verificar de forma fefaent que la persona signant és qui diu ser, que entén què està signant i que les dades proporcionades al full que signa són correctes. Cal, doncs, que per a que us puguem acceptar el vot us presenteu amb el vostre carnet d’identitat, com en qualssevulla eleccions. No val el de conduir ja que en aquest no hi consta el municipi de residència. Si al carnet hi figura que la vostra adreça és de fora de Catalunya, però hi esteu realment empadronats, caldrà que dugueu un certificat d’empadronament per comprovar que realment podem comptabilitzar el vot.

Perquè participar a “Signa un vot” si ja s’ha anunciat la consulta? Doncs perquè ningú sap què pot passar a partir d’ara. Al capdavall, l’objectiu no és altre que el d’ajudar a l’assoliment de l’estat propi. Per això cal comptar quanta gent el vol. Per a reforçar les actuacions dels polítics i per a que tothom vegi clar si som o no majoria. Més enllà del que ens pugui deparar el futur, incloent-hi la dissolució del Parlament, la impossibilitat de realitzar la consulta o la manca de reconeixement dels seus resultats, aquesta recollida de vots representa una mena d’alternativa a la consulta, una manera de, arribat el cas, donar legitimitat popular a una proclamació unilateral d’independència per part dels representants electes de Catalunya, amb o sense Parlament. I amb aquesta legitimitat, defensar el nostre dret a la independència davant de qualsevol instància internacional, com ara el Tribunal de la Haia.

Sentència de 22 de juliol de 2010 del Tribunal Internacional de Justícia de la Haia: “Declarem que
no existeix en Dret Internacional cap norma que prohibeixi les declaracions unilaterals d’independència. Declarem que quan hi ha contradicció entre la legalitat constitucional d’un Estat i la voluntat democràtica, preval aquesta segona, i declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, no és la Llei la que determina la voluntat del ciutadans, sinó que és aquesta la que crea i modifica quan sigui necessari, la legalitat vigent”. Més clar, l’aigua!

L’11 i 12 de gener vine a signar el teu vot. Tots comptem. Ens han de comptar a tots.


Assemblea Nacional Catalana – Tàrrega per la Independència
Setmana 4 (Nova Tàrrega del dijous 19 de desembre de 2013) – Pàgina 2