divendres, 7 de setembre del 2012

Més de 100 autocars del pla de Lleida, a punt per a la manifestació de l’11-S per a l’estat propi

Comptant només aquest mitjà de transport, unes sis mil persones es desplaçaran des de les comarques de Lleida per assistir a la manifestació a Barcelona, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) aquest Onze de Setembre, sota el lema «Catalunya, nou estat d’Europa».

Lleida, amb 21 autocars, i Tàrrega, amb 12, són les poblacions des d’on sortiran les caravanes més llargues. En total, a hores d’ara, des del Segrià es compta amb 42 vehicles, 24 des de l’Urgell, 13 des del Pla d’Urgell, 11 des de les Garrigues, 10 des de la Segarra i 10 des de la Noguera, per un total de 110 autocars.

A Lleida els autocars sortiran des del Camp d’Esports a partir de les dues del migdia, amb un preu per bitllet de 12 € anada i tornada. Davant la dificultat de contractar més efectius a la zona, s’ha hagut de recórrer a empreses de fora, no només de la Franja, sinó fins i tot de Saragossa.

A Tàrrega, davant la impossibilitat de trobar més autocars, s’ha hagut de tancar la venda de tiquets abans del previst. La sortida serà a les tres de la tarda des de l’estació d’autobusos de la capital urgellenca. Des que van sortir a la venda, el 13 d’agost, el ritme de compra de places ha estat constant, a raó d’un autocar cada dos dies. L’organització ha posat d’acord partits, entitats i institucions per donar-hi suport conjuntament i ha comptat amb la col·laboració econòmica de Convergència, Esquerra, Reagrupament i Solidaritat, entre altres, cosa que ha permès que els nou primers autocars es fessin a 5€ per seient. Per a l’animació es compta amb els dos grups locals de batucada –BATbatuca i Youngers– així com amb els Grallers de la Barra.

De tots aquests autocars, uns 80 s’organitzen des de les diferents assemblees territorials de l’ANC, ja sigui en solitari o amb la participació de diversos partits polítics, entitats i fins i tot ajuntaments en diverses localitats. La resta estan organitzats directament pels propis partits o per entitats, com ara Òmnium Cultural a Lleida, el Casal Pere III a Balaguer o el Centre Obrer a Cervera.

Autocars
Marxa
Altres
poblacions
Quantitat autocars
Garrigues
Arbeca2
CerviàVilosell1
FulledaTarrés, L'Espluga1
Granadella1
Juneda2
Les Borges Blanques3
SoleràsLlardecans1
Noguera
Àger1
Balaguer4
MontgaiButsènit, Preixens1
PenellesBellmunt, Bellcaire1
Ponts3
Pla d'Urgell
Mollerussai resta de la comarca13
Segarra
Cervera5
Guissona4
Sant Guim de Freixenet1
Torà1
Segrià
Aitona5
Alcarràs6
Alcoletge5
Lleida21
Puigverd de Lleida5
Urgell
Anglesola2
Agramuntmunicipis de la Ribera3
BellpuigBelianes, Rocallaura, Vallbona de les Monges, Sant Martí de Maldà, Els Omells de Na Gaia2
Castellserà1
Ciutadilla1
Puigverd d'Agramunt1
Tàrrega12
Tornabous1
Verdú1


Assemblea Nacional Catalana
Regió 6: Segrià, Urgell, Segarra, Les Garrigues, Pla d'Urgell, Noguera