dimarts, 31 de gener del 2017

5 anys de Tàrrega per la Independència

133 - Nova Tàrrega, 2 de febrer de 2017

“Dissabte 4 de febrer, 18:30, a l'Ateneu, acte amb els presidents de l'Assemblea, l'AMI i Òmnium. Dilluns 6 de febrer, a les 8:00, tots davant el TSJC a Barcelona per donar suport a Mas, Ortega i Rigau en el judici pel 9-N”
Aquesta és d'aquelles setmanes que caldrien tres pàgines per encabir tant com hi ha per comentar.

NO PODREM PAS PARLAR DE TOT
De la magnífica presentació del cas català al Parlament europeu per part de Puigdemont, Junqueras i Romeva.
De la fastigosa i miserable reacció del delegat del govern espanyol, Enric Millo, utilitzant la mort d'una nena per criticar la despesa en aquesta conferència.
De l'acceptació final de la CUP del projecte de pressuposts de la Generalitat, que permetrà acabar la legislatura i culminar el procés.
De la relliscada del jutge Vidal, de qui es pot retreure que sigui un bocamoll, però no que no sigui un patriota. De fet no va dir res que no hagués dit, més o menys, a la conferència que va fer aquí a Tàrrega el març de 2015. Però als mitjans de comunicació espanyols els hi ha convingut esbombar-ho ara. Així no cal parlar tant de les amants del rei Joan Carles pagades amb diners públics. O del Rajoy quedant retratat en respondre «me sorprende usted, no sabía eso» quan un periodista li retreu que el PP hagués demanat la nul·litat del judici a Bárcenas.
En tot cas, hi ha una clara diferència de categoria moral entre Vidal i Millo. Vidal va dimitir. Millo, no.

CINC ANYS DE L'ANC A TÀRREGA
Aquesta setmana ens centrarem només en dos temes. Un estrictament local i l'altre, el més important sense dubte, d'àmbit nacional.
Un, l'acte que farem a Tàrrega aquest dissabte 4 de febrer a l'Ateneu. L'altre, l'acte de suport a Mas, Ortega i Rigau en el judici que començarà aquest dilluns 6 de febrer a Barcelona.
Tàrrega per la Independència arriba al seu cinquè aniversari. Cinc anys que per una banda se'ns estan fent llargs, però que vist en perspectiva històrica és realment poc temps.

PRESIDENTS DE L'AMI, L'ANC I ÒC
Amb l'excusa de la celebració vam pensar que calia fer un acte d'alta volada. Per parlar de la feina feta, que és molta. Però sobretot per parlar de la que ens queda per fer, la més important: acabar de construir la nova república catalana. Vet aquí el perquè del títol d'aquest acte: "2017 República!". I per parlar-nos-en tindrem un cartell de luxe amb els presidents de les tres principals entitats civils en que es sustenta el procés d'independència. Podrem escoltar la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el president de l'Assemblea, Jordi Sànchez.

EL 6-F HEM DE SER A BARCELONA
Amb el judici que comença el 6 de febrer es demostra què entén l'estat espanyol per dialogar. Jutjant les persones, jutgen els fets. I el fet és que el 9-N vam anar a votar més de 2.340.000 demòcrates. Ens estan jutjant a tots.
En paraules del president Puigdemont, amb aquest judici l'estat espanyol inicia el procés de desconnexió definitiu. En termes esportius diríem que estem entrant en el temps de descompte d'aquest partit. I com sempre, el govern espanyol, o arriba tard i malament, o no arriba.
Per això, perquè en aquest 2017 ens ho acabarem de jugar tot, cal que tots sortim al terreny de joc.
Cal que omplim Barcelona perquè es vegi, aquí i arreu del món, que les tres persones que jutgen no van fer altra cosa que allò al que es van comprometre davant nostre. I si convé perdre un dia de vacances per anar-hi, tampoc és un sacrifici gaire important en comparació amb l'objectiu final. Vine amb nosaltres –tiquets a 5€ a Cistelleria Grau i Viatges Gris– o ves-hi pel teu compte, però hi has de ser!

Llach a Bellpuig: canvi d'hora - Formació "Fem Futur" a Mollerussa

Atenció: l'acte amb Lluís Llach a Bellpuig ha canviat d'hora. Serà aquest divendres vinent a les 8 del vespre, i no a dos quarts com estava previst.



També aprofitem per anunciar-vos que el matí del dissabte 4 de febrer es repetirà a Mollerussa la formació de la campanya "Fem Futur" que vam fer a Tàrrega el passat 14 de gener. Si algú vol repetir, o no hi va poder anar i en té ganes, cal que s'inscrigui a plaurgell@assemblea.cat.

diumenge, 29 de gener del 2017

6-F a Barcelona: vine amb autocar o pel teu compte, però hi has de ser!

El judici a l'expresident Mas i les exconselleres Ortega i Rigau és el judici contra els 2,4 milions de persones que vam votar el 9-N.

Aquest diumenge al matí ja hi havia més de 15.000 inscripcions per ser a Barcelona pel judici del 9-N. Inscriu-te tu també a 9nsomtots.cat.

O vine a comprar el teu tiquet d'autocar a 5€ a Cistelleria Grau o Viatges Gris i omple allà mateix el full d'inscripció. Sortirem des de l'estació d'autobusos. L'hora de sortida encara l'hem de concretar per tal de facilitar la coordinació amb altres pobles, però serà al voltant de dos quarts de sis del matí.

Tingues present que s'ha avançat l'hora d'inici del judici, de forma que cal que siguem a les 8 del matí davant del TSJC per fer sentir la nostra veu.

I, si treballes, t'animem a demanar un dia de lliure disposició o de vacances. No és gaire sacrifici per l'objectiu final que perseguim.


Tàrrega, 4 de febrer, 18:30: acte amb els presidents d'ANC, Òmnium i AMI

Conferència: 2017 República!
Ponents: Jordi Cuixart, president ÒC, Neus Lloveras, presidenta AMI, i Jordi Sànchez, president ANC
Presenta: Salvador Bori, coordinador de Tàrrega per la Independència
Quan: Dissabte 4 de febrer de 2017, a 2/4 de 7 de la tarda
On: Teatre Ateneu, Tàrrega
Organitza: Tàrrega per la Independència - Assemblea Nacional Catalana
Col·labora: Ajuntament de Tàrrega, Òmnium Segarra-Urgell, Associació de Municipis per la Independència, Societat Ateneu de Tàrrega

dimarts, 24 de gener del 2017

Autocars per anar a Barcelona el 6 de febrer

El dilluns 6 de febrer comença a Barcelona el judici a Mas, Ortega i Rigau per haver posat les urnes el 9-N.

No els podem deixar sols. És important que es vegi la força de l'independentisme. Per això és important inscriure's, de forma similar a quan organitzem els onze de setembre.

Per facilitar el transport posem a la vostra disposició places d'autocar a 5 euros. Vine amb nosaltres o ves-hi pel teu compte, però hi has de ser!

A Tàrrega, compra els teus tiquets a Cistelleria Grau o a Viatges Gris Expres.

Omple el full d'inscripció i nosaltres l'entrarem a la web. O directament inscriu-te a 9nsomtots.cat.

Defensem el 9-N: autocars a Barcelona el 6-F

132 - Nova Tàrrega, 26 de gener de 2017

“Aquest 2017 va de debò. I això vol dir que els que creiem que la independència és el camí per tenir un futur millor l'haurem de defensar. El 6-F anem a Barcelona a defensar la democràcia”
Jo vaig votar el 9-N de 2014, i ho tornaria a fer. Vaig participar activament en l'organització del 9-N, i ho tornaria a fer. Vaig autoinculpar-me als jutjats de Cervera quan van obrir diligències contra el president, la vicepresidenta i la consellera d'Educació, i ho tornaria a fer.

EL 6 DE FEBRER COMENÇA EL JUDICI
Finalment aquest dia començarà el judici a Mas, Ortega i Rigau. I jutjant-los a ells, m'estan jutjant a mi. Ens jutgen a tots. Tant els que vam votar Sí-Sí, com els que van votar No, , com els votants de la resta d'opcions.
Si us plau, no entengueu aquesta primera persona "em jutgen a mi" com un qüestió personal de qui signa l'article. Aquesta afirmació la podem fer tots i cadascun dels membres de Tàrrega per la Independència, els de tota l'Assemblea, i en definitiva tots els catalans que vam anar a votar aquell dia.
Jutgen tots els demòcrates que entenem que la manera de resoldre els problemes és votant.

AQUEST ANY 2017 VA DE DEBÒ
I això vol dir que els que creiem que la independència és el camí per tenir un futur millor l'haurem de defensar. Com diu un eslògan, la llibertat no es dóna, es pren. Que significa que cal tenir l'actitud i la perseverança necessàries per demostrar a qui en tingui algun dubte que la cosa va de veres. Ara amb el judici i més endavant amb el referèndum.
Tant és així que l'Assemblea es pren l'organització d'aquesta concentració com si d'un onze de setembre es tractés. No estem dient que compten amb reunir la mateixa quantitat de persones, no és això. Però si que posem en marxa els mateixos mecanismes organitzatius que per l'11-S.

INSCRIPCIONS A 9NSOMTOTS.CAT
Per exemple, demanar a la gent que s'inscrigui. La intenció és que els organitzadors puguin tenir una idea del gruix de gent que es concentrarà aquell dia per adequar la infraestructura necessària. Però també per poder informar les autoritats que han de vetllar pel bon ordre, per tal que prenguin les mesures de protecció adients.
Tant si teniu intenció d'anar-hi pel vostre compte, com si hi veniu amb els autocars que organitzem, us podeu inscriure directament a 9nsomtots.cat. O, si ho preferiu, també podeu omplir el formulari que trobareu als punts de venda de tiquets d'autocar i nosaltres ens encarregarem de formalitzar la inscripció. Com sempre, els punts de venda de tiquets són els habituals: Cistelleria Grau i Viatges Gris Expres.

TIQUETS D'AUTOCAR A CINC EUROS
Sabem que aquest cop l'esforç és major que quan anem a un 11-S. Per començar, el 6 de febrer és un dia laborable, fet que dificulta que la participació pugui ser tant massiva com en un dia festiu.
De totes maneres, la transcendència del moment és prou important com perquè mirem de ser-hi tants com puguem. Per tant, aquells que us ho pugueu combinar, mireu de disposar d'aquell dia per desplaçar-vos a Barcelona.
A més, l'hora de concentració és a partir d'un quart de nou del matí, ja que l'entrada als jutjats és prevista a les 9. Això significa que per evitar els habituals col·lapses dels accessos de Barcelona, caldrà que sortim de Tàrrega entre dos quarts i les sis del matí. Encara està per decidir, en funció també de si finalment el judici es fa a la Ciutat de la Justícia o al TSJC on ja van anar a declarar.
El lloc de sortida serà l'estació d'autobusos. Quan es fixi l'hora, ja ho anunciarem.
El 6-F anem a defensar la democràcia i això paga tots els esforços. Així que, per mirar de compensar els altres factors, volem facilitar el desplaçament a un preu ben econòmic: cinc euros.

CINQUÈ ANIVERSARI AMB CUIXART, LLOVERAS I SÀNCHEZ
La setmana passada us comentàvem que celebrarem el cinquè aniversari de la presentació de Tàrrega per la Independència.
Ara ja podem confirmar que el dissabte 4 de febrer, a dos quarts de set de la tarda i al teatre Ateneu, comptarem amb els presidents de les tres principals entitats independentistes del país: l'ANC, Assemblea Nacional Catalana, l'AMI, Associació de Municipis per la Independència, i Òmnium Cultural.
No cal dir que hi esteu convidats i que us hi esperem.

dilluns, 23 de gener del 2017

Bellpuig, 3 de febrer, 19.30h: Col·loqui amb Lluís Llach

Els companys de Bellpuig ens demanem que fem difusió d'aquest acte que organitzen divendres de la setmana vinent.

L'endemà, dissabte 4, recordeu-ho: a Tàrrega, 18:30, Teatre Ateneu: Jordi Cuixart, Neus Lloveras i Jordi Sànchez.

I dos dies després, el 6 de febrer, autocars a Barcelona per donar resposta al judici contra el 9N. Ben aviat us enviarem informació detallada sobre preus i horaris.

---------- Missatge reenviat ----------
De: ANC Bellpuig <bellpuig@assemblea.cat>
Data: 22 de gener de 2017 a les 20:19

Cinquè aniversari de l'Assemblea Nacional Catalana

131 - Comarques de Ponent, 25 de gener de 2017

En realitat el projecte de l'ANC ve d'una mica més enllà. Tal i com sovint s'explica, la idea original neix de quatre 'independentistes de tota la vida' –Enric Ainsa, Pere Pugès, Miquel Sellarès i Miquel Strubell– que van coincidir a Arenys de Munt durant la que va ser la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya, el 13 de setembre de 2009. Allí arranca tot. Després va venir la Conferència Nacional per l'Estat Propi, el 2011, on es va configurar la gestació de l'Assemblea. A partir de llavors ja van començar a sortir les primeres territorials de l'ANC fins que l'abril de 2012 va culminar amb la celebració de l'assemblea constituent. Una d'aquestes territorials inicials fou «Tàrrega per la Independència», que es va presentar públicament el primer diumenge de febrer d'ara fa just cinc anys.

Amb l'excusa de la celebració vam pensar que calia fer un acte d'alta volada. Un acte per parlar de la feina feta, que és molta. Però sobretot per parlar de la que ens queda per fer, que és la més important: acabar de construir la nova república catalana. Vet aquí el perquè del títol d'aquest acte: "2017 República!". I per parlar-nos del que ens queda per fer hem convidat els líders de les tres principals entitats de la societat civil en que es sustenta el procés d'independència. Per tant podrem escoltar el que ens diran la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el president de l'Assemblea, Jordi Sànchez.

Això serà el dissabte 4 de febrer, a partir de dos quarts de set del vespre, al mateix teatre Ateneu de Tàrrega on cinc anys enrere ens presentàvem. Podríem considerar aquest acte com una mena de tret de sortida a Ponent de la precampanya pel referèndum d'aquest setembre, si no és abans. Entenguis, si us plau, això del "tret" com una metàfora i no com un acte sediciós de crida a la violència (Joan Coma, no estàs sol).

Fa poques setmanes el mateix president de l'ANC presentava a Barcelona la nova campanya de l'Assemblea. Amb el nom "Fem futur" vol fer arribar informació sobre els beneficis de la independència a aquell sector de població que potser en unes eleccions dóna el seu vot a partits que no prioritzen la independència sinó qüestions socials, però que en un referèndum pot acceptar que la millor manera d'aconseguir aquestes millores socials passa per disposar d'un estat propi.

A Catalunya patim un munt de problemes de tota índole (infraestructures, educació, sanitat, serveis socials, justícia...) que, al capdavall, deriven de formar part del sistema polític espanyol. L'única forma que tenim d'aconseguir una millora real és substituint aquest sistema per un altre, perquè l'actual ja fa molt temps que l'intentem esmenar des de dins i no hi ha manera. La solució, doncs, passa per canviar de sistema. I això només ho aconseguirem creant un nou país per tothom. Un estat més social, més just, més democràtic i més respectuós amb els seus conciutadans.

dijous, 19 de gener del 2017

dimarts, 17 de gener del 2017

Com fer atractiva la República

130 - Nova Tàrrega, 19 de gener de 2017

“Per guanyar el referèndum cal fer arribar informació, sobretot, a aquelles persones que només veuen televisions espanyoles i que reben contínuament missatges negatius contra la independència”
Dissabte passat vam fer a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega un profitosa jornada formativa sobre la forma de fer atractiva la república per als no independentistes, de forma que puguem assolir una majoria el més folgada possible en el referèndum que farem enguany.

GUANYEM EL REFERÈNDUM
Tot i que era obert al públic en general, òbviament una formació d'aquestes característiques va destinada especialment als membres de l'Assemblea. S'hi van inscriure 25 persones que, al final del curs, havien d'optar entre ser voluntaris o supervoluntaris.
El concepte de supervoluntari correspon al d'aquella persona disposada a aplicar les tècniques apreses no només en el seu entorn sinó que està disposada a desplaçar-se a zones on el percentatge de no independentistes és més elevat que no pas aquí. Hom pot pensar que això fa referència a l'àrea metropolitana de Barcelona, però no té perquè ser així necessàriament ja que a Lleida ciutat, per exemple, també hi ha molta feina a fer.

PÚBLIC OBJECTIU? ELS COMUNS
Dient-ho així a l'engròs, els partidaris del Sí serien els votants de Junts pel Sí (o sigui PDeCAT i ERC) i la CUP i els partidaris del No els votants de PP i C's, i la majoria dels del PSOE. I després hi ha els Comuns, on hi ha de tot. Per tant, si a algú cal provar d'arrossegar cap al Sí, és als votants dels comuns i dels so-cialistes que, tot i que no tant, també n'hi ha que podrien acabar votant que Sí.
Per facilitar aquesta tasca l'ANC disposa d'una anàlisi dels resultats electorals de les dues darreres elec-cions al Parlament de Catalunya que li permet veure l'evolució relativa del vot entre 2012 i 2015, i que permet veure també on hi ha major concentració de votants dels partits esmentats. Així, a partir d'ara les accions cal mirar de dirigir-les cap a aquest llocs més que no pas en territoris on el percentatge d'in-dependentistes ja és molt elevat. Tampoc no vol dir que ens en haguem d'oblidar dels llocs on som clarament majoria, és clar.

MENTALITAT VENEDORA
El curset en sí tampoc no va ensenyar res que no sigui de domini públic, especialment en el món de la venda i el màrqueting. Però va servir per remarcar quins han de ser els objectius prioritaris a partir d'ara. Arribar a aquelles persones sobretot castellanoparlants que no veuen mai TV3 i s'informen a través de televisions espanyoles. Són persones que reben contínuament missatges negatius contra la independència i als que ningú els hi ha explicat com hi poden sortir guanyant amb la independència.
En el fons la nostra feina a partir d'ara no és altra que aquesta. Anar a proporcionar informació en aquestes zones més distants del nostre imaginari. No tant a explicar, d'entrada, com a escoltar perquè creuen que la independència no els hi serà bona per tal de, sabent quins problemes hi veuen, poder aleshores proporcionar arguments adequats a les seves recances.

ANIVERSARI DE L'ANC A TÀRREGA
Per acabar, comentar que ben aviat serà el cinquè aniversari de Tàrrega per la Independència. Es va presentar públicament el 5 de febrer del 2012 i, amb l'excusa de la celebració d'aquest cinquè aniversari, estem preparant un acte amb un cartell espectacular que, esperem, us resulti atractiu.
De moment, però, no us en podem avançar res. La setmana vinent confiem poder donar-vos-en més detalls.

dimarts, 10 de gener del 2017

Fem futur, guanyem el referèndum

129 - Nova Tàrrega, 12 de gener de 2017

“Aquest dissabte 14 de gener, a les 9 del matí, a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega, presentem una sessió de formació per facilitar l'apropament als no independentistes amb informació i diàleg”
Fa un dies l'Assemblea Nacional Catalana presentava la seva nova campanya per aquest any 2017: Fem Futur.

LA PRECAMPANYA DEL REFERÈNDUM
Amb aquest nom comença el que en podríem dir la precampanya, la campanya que a l'Assemblea durem a terme des d'ara i durant els propers mesos, prèvia a la campanya pròpiament dita per demanar el vot favorable al referèndum.
Va dirigida als demòcrates en general, inclosos els partidaris del dret a decidir. Al capdavall sabem que hi ha més persones que estan d'acord en la necessitat de disposar d'una nova república que no pas votants de partits estrictament independentistes.
De moment, doncs, el que busca aquesta campanya és donar informació a aquestes persones, aquests votants de partits que no defineixen clarament la seva posició. És proporcionar arguments i raons, que n'hi ha un munt, per votar sí quan arribi el moment.
Es tracta de mantenir el país informat de tots els motius que poden afavorir la presa d'una decisió afirmativa quan sigui el moment de votar si volem o no la independència.
En definitiva, es tracta d'explicar que amb la independència farem un futur millor, per nosaltres i, sobretot, pels que ens venen al darrere.

ACCIONS FOCALITZADES
És ben cert que d'arguments ja n'hem donat molts durant els darrers anys. Es tracta, però, d'insistir-hi i sobre tot mirar de fer-ho de la forma més eficient possible. Això significa que cal mirar de focalitzar aquests arguments en aquells sectors de població més impermeables al nostre discurs.
I per poder arribar-hi més fàcilment hi ha tècniques que poden ajudar a fer-ho. Tècniques similars a les dels cursets de màrqueting, on s'explica que de vegades la millor forma d'arribar a un cert lloc no és de forma directa, sinó donant el tomb.
Es per això que aquest dissabte farem una sessió formativa, destinada a voluntaris i simpatitzants independentistes, amb l'objectiu genèric de proporcionar-los una nova visió que els hi permeti apropar-se als no independentistes a través de la informació i el diàleg

DISSABTE 14 DE GENER, A LA BIBLIOTECA
A partir de les 9 del matí, doncs, esteu convidats a venir a la sala de conferències de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega. Comptarem com a formador amb Xavier Ludevid, coordinador de SÚMATE a l'Alt Empordà i expert activista que ha participat en nombroses accions de l'Assemblea.
Ell serà l'encarregat de conduir la sessió formativa que hem batejat amb el nom de «Guanyem el referèndum». I si bé en aquest curset s'explicarà com utilitzar tècniques de seducció i d'abordatge indirecte per facilitar la comunicació amb persones inicialment poc predisposades, és ben clar que el títol del curs no ho és gens, d'indirecte.
La sessió constarà de dues parts teòriques d'uns tres quarts d'hora cadascuna, amb una pausa d'un quart d'hora entre mig, i d'una part pràctica després.

GUANYEM EL REFERÈNDUM
Potser hi haurà qui pot trobar excessiu parlar de seducció i persuasió, però de fet, si enlloc de "vendre" independència parléssim de vendre pisos, ho trobaríem la mar de natural fer un curset per aprendre a convèncer –seduir i persuadir, no pas enganyar– el possible client.
Per això, al capdavall, fem aquesta campanya. Per arribar al possible votant d'esperit demòcrata que, quan hi ha eleccions al Parlament o al Congrés, vota partits que volgudament naveguen en la indefinició.
Per arribar-hi i guanyar-lo per a que voti sí al referèndum. Guanyar-lo per poder guanyar el referèndum.
Per poder fer un país millor. Fem futur.

dilluns, 9 de gener del 2017

Dissabte 14 de gener, Biblioteca Comarcal de Tàrrega, Sessió formativa "Guanyem el referèndum"

Us convidem i animem a participar de la següent sessió formativa.

Data: Dissabte 14 de gener de 2017, de 09:00 a 13:00.
     09:00 - Benvinguda i presentació
     09:05 - Part 1: Raons per una nova visió
     09:50 - Descans
     10:05 - Part 2: Tècniques de seducció per la República Catalana
     10:45 - Pràctica

Lloc: Biblioteca Comarcal de Tàrrega, plaça de Sant Antoni, 3.

Formador: Xavier Ludevid, coordinador de SÚMATE de l'Alt Empordà.

Formació: Tècniques de seducció per fer la República atractiva!

     Destinataris: tots els voluntaris i simpatitzants independentistes.

     Objectiu general: incorporar una nova visió per a poder seduir els nostres conciutadans no independentistes a través de la informació i el diàleg.

     Objectiu específic: motivar als voluntaris a establir converses amb els ciutadans no independentistes; dotar els voluntaris d'eines de persuasió i augmentar la seva confiança.

     Continguts:
     - Raons per una nova visió
     - Sembrar el dubte
     - La seducció
     - Mentalitat venedora
     - Converses recurrents

     Pràctica: com apropar-se, com introduir el tema, com persuadir i posada en pràctica per trencar el gel.

     Assistència: màxim 60 persones.

Places limitades: Inscriviu-vos a urgell@assemblea.cat. Inscripció gratuïta.