dimarts, 22 d’agost del 2017

Sense por, l'11-S a Barcelona

160 - Nova Tàrrega, 24 d'agost de 2017

“És important que no ens deixem atemorir i que seguim fent la nostra via. La Via Catalana fa uns anys i la Diada del Sí aquest 2017. De l'èxit d'aquesta manifestació en sortirà l'èxit del referèndum”
Resulta inevitable començar parlant dels atemptats de Barcelona i Cambrils. I el primer que cal és fer arribar el nostre condol a les víctimes d'aquesta barbàrie.

CATALANOFÒBIA? PITJOR!
Veient segons quines reaccions lligant naps amb cols, terrorisme amb independentisme i que total han mort catalans, no persones, venen ganes de dir barbaritats.
Però val més intentar no fer-se mala sang. I això que costa. Si no, mireu la imatge adjunta amb la piulada de resposta d'un grup de la policia nacional espanyola a l'avís que acabaven de donar els Mossos just després de l'atropellament massiu.
Vergonyós.

ORGULLOSOS DELS MOSSOS
Tots els catalans hem viscut amb orgull l'actuació dels Mossos d'Esquadra després dels atemptats. I és per estar-ne, d'orgullosos. Malgrat no haver pogut evitar aquesta desgràcia, n'havien impedit moltes altres abans.
Però hi ha una qüestió que ara és important recordar. Durant anys s'ha demanat des de la Generalitat que els Mossos tinguin accés a les bases de dades de la Interpol. Els Mossos no poden accedir a les bases de dades d'antecedents de sospitosos de jihadisme ni a les dades d'intel·ligència internacionals. Per això van passar desapercebuts els antecedents de l'imam de Ripoll, que havia estat relacionat amb persones involucrades en actes de terrorisme.
No es pot assegurar que si haguessin tingut accés a les dades haurien pogut evitar-ho, però segur que treballar sense tota la informació els ho posa més difícil.

MANIFESTACIÓ A BCN, CAMINADA A TÀRREGA
Govern de la Generalitat i Ajuntament de Barcelona organitzen aquest dissabte una manifestació de rebuig al jihadisme que sortirà a partir de les 6 de la tarda des dels Jardinets de Gràcia.
Des de l'ANC - Tàrrega per la Independència donem suport a aquesta manifestació i animem tothom a participar-hi.
Per part nostra, també volem contribuir a mostrar el rebuig al terrorisme i abans de començar la «Caminada Urbana PERQUÈ SÍ» d'aquest mateix dissabte, a dos quarts de nou del vespre, farem un minut de silenci al Pati. Us convidem a participar-hi, tant si després voleu fer la caminada com si no.

HEM DE SUPERAR LA POR
Algunes persones expressen la por que tenen d'anar ara a la manifestació de l'11-S a Barcelona.
Altres comenten que potser ells particularment no en tenen, però sí que temen que pugui afectar a l'ànim d'altra gent i que, en general, baixi l'assistència.
És evident que no sabem com acabarà reaccionant el gruix de la gent, sobretot perquè encara falten dues setmanes llargues i aniran passant coses que també afectaran l'ànim en sentit positiu.
El terrorisme, per definició, cerca crear terror, por, pànic entre la gent. I justament perquè això és el que cerca, és el que cal evitar tant com sigui possible. Cal no tenir por. I si se'n té, que també és normal, cal actuar com si no se'n tingués.
Resulta aclaparadora la recció espontània de la ciutadania barcelonina en aquest sentit, cridant des del primer moment "No tinc por".
Per això és molt important que no ens deixem atemorir, que no ens deixem condicionar pels que només coneixen la violència, i que seguim fent la nostra via.

NOSALTRES, A LA NOSTRA
I la nostra via, la de l'Assemblea, és mobilitzar la gent per aconseguir la independència. Va ser la Via Catalana fa uns anys. I aquest any serà la Diada del Sí. Cal recuperar l'ànim col·lectiu per fer la manifestació més gran de totes les que hem organitzat els Onze de Setembre. Perquè de l'èxit d'aquesta manifestació en sortirà l'èxit del referèndum.
Sí, és clar, potser costa ara mateix, tant poc temps després dels atemptats, pensar en el referèndum. Però cal fer-ho. Perquè és molt important i perquè queda molt poc temps.

TIQUETS D'AUTOCAR
Per això insistim en la importància que té afegir-se al gran signe '+' que farem entre els carrers Passeig de Gràcia i Aragó. A nosaltres ens toca el tram 405, al carrer Aragó, entre Balmes i plaça Letamendi.
I per això recordem que, a banda d'anar-hi pel vostre compte, hi podeu anar en els autocars que organitzem. Ja sabeu que els tiquets els podeu trobar, a 10€, als punts col·laboradors habituals o al nostre local del carrer Carme, 40, que tenim obert de dilluns a dissabte.