dimarts, 21 de febrer del 2017

L'ANC no participarà a la Fira d'Entitats

136 - Nova Tàrrega, 23 de febrer de 2017

“Sap greu que un moviment que fa una trobada amb el lema "la força per canviar el món" no compti amb una entitat que el que pretén és canviar la part de món més propera: Catalunya”
L'ANC com a organització, més enllà de l'objectiu genèric d'ampliar la majoria social favorable a la independència, comparteix els ideals de moltes altres organitzacions.

COL·LABORACIÓ AMB ENTITATS
El passat mes de juny érem a la manifestació a Barcelona, al costat de la Plataforma en Defensa de l'Ebre.
Aquest passat cap de setmana hi tornàvem a ser, aquest cop col·laborant amb Casa Nostra Casa Vostra, per reclamar l'acolliment de refugiats, amb una pancarta pròpia que deia "Vinguis d'on vinguis, República Catalana".
O, anant dos anys enrere, també vam ajudar a recollir signatures per impulsar la ILP –iniciativa legislativa popular– promoguda per la PAH, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, per disposar d'una llei contra els desnonaments i la pobresa energètica. Llei que va aprovar el Parlament de Catalunya i que, per cert, el Govern espanyol, a través del seu Tribunal Constitucional, es va encarregar de tombar.
Al capdavall, la independència no és una finalitat en si mateixa sinó que és el mitjà que ens ha de facilitar la construcció d'un país millor.

FIRA D'ENTITATS
Fa un parell de setmanes vam parlar amb un responsable local de l'organització de la Jamborinada per saber com podíem col·laborar-hi i, sobre tot, si hi podíem col·laborar. Com nosaltres mateixos vam comentar-li, no volíem que hi pogués haver cap problema a l'estil del que hi va haver a Vic amb els famosos fanalets de l'estelada.
El cas és que finalment aquest cap de setmana ens han fet saber que Tàrrega per la Independència no responia al perfil d'entitat col·laboradora amb què comptaven i que, per tant, no podíem participar a la Fira d'Entitats que s'organitzarà dissabte al matí dins del conjunt d'activitats que es duran a terme aquell cap de setmana.

LA FORÇA PER CANVIAR EL MÓN
No cal dir que ens sap greu, encara que en part en puguem entendre els motius. D'altra banda, però, es fa difícil de compartir-los. Ens dol que un moviment que organitza una trobada amb el lema "la força per canviar el món" no compti amb una entitat com la nostra, absolutament transversal, l'objectiu de la qual també és canviar, si no tot el món, al menys aquella part de món que ens és més propera, Catalunya.
Si és cert –que ho és– que fent coses petites en llocs petits es pot canviar el món sencer, prou que podem començar per casa nostra.
Malgrat tot, com ja hem dit de bon començament, no volem representar cap destorb per als organitzadors i per tant acceptem la seva decisió, com tampoc podria ser d'altra manera.

ENCARA SORT!
Amb tot, no hi ha mal que per bé no vingui. Amb posterioritat al nostre oferiment, el plenari del Secretariat Nacional de l'Assemblea va decidir convocar la propera assemblea general ordinària justament per aquell mateix dissabte 29 d'abril. Aquesta coincidència hauria representat un inconvenient per alguna gent que hauria volgut participar a tots dos llocs.
Així, doncs, el que per un costat resultava una inconveniència, per l'altra ens evita el problema d'haver de partir-nos per ser a una i altra banda alhora.
A més, encara que no sigui participant de forma col·lectiva com a ANC dins la Fira d'Entitats, segur que molts dels nostres associats, simpatitzants i col·laboradors –que també ho són al mateix temps de moltes altres entitats targarines– participaran individualment com a voluntaris per donar suport allà on calgui. I si com a organització podem ajudar en alguna altra cosa més enllà de la Fira d'Entitats, no cal dir que estem a la plena disposició dels organitzadors de la Jamborinada.