dimarts, 31 de gener del 2017

5 anys de Tàrrega per la Independència

133 - Nova Tàrrega, 2 de febrer de 2017

“Dissabte 4 de febrer, 18:30, a l'Ateneu, acte amb els presidents de l'Assemblea, l'AMI i Òmnium. Dilluns 6 de febrer, a les 8:00, tots davant el TSJC a Barcelona per donar suport a Mas, Ortega i Rigau en el judici pel 9-N”
Aquesta és d'aquelles setmanes que caldrien tres pàgines per encabir tant com hi ha per comentar.

NO PODREM PAS PARLAR DE TOT
De la magnífica presentació del cas català al Parlament europeu per part de Puigdemont, Junqueras i Romeva.
De la fastigosa i miserable reacció del delegat del govern espanyol, Enric Millo, utilitzant la mort d'una nena per criticar la despesa en aquesta conferència.
De l'acceptació final de la CUP del projecte de pressuposts de la Generalitat, que permetrà acabar la legislatura i culminar el procés.
De la relliscada del jutge Vidal, de qui es pot retreure que sigui un bocamoll, però no que no sigui un patriota. De fet no va dir res que no hagués dit, més o menys, a la conferència que va fer aquí a Tàrrega el març de 2015. Però als mitjans de comunicació espanyols els hi ha convingut esbombar-ho ara. Així no cal parlar tant de les amants del rei Joan Carles pagades amb diners públics. O del Rajoy quedant retratat en respondre «me sorprende usted, no sabía eso» quan un periodista li retreu que el PP hagués demanat la nul·litat del judici a Bárcenas.
En tot cas, hi ha una clara diferència de categoria moral entre Vidal i Millo. Vidal va dimitir. Millo, no.

CINC ANYS DE L'ANC A TÀRREGA
Aquesta setmana ens centrarem només en dos temes. Un estrictament local i l'altre, el més important sense dubte, d'àmbit nacional.
Un, l'acte que farem a Tàrrega aquest dissabte 4 de febrer a l'Ateneu. L'altre, l'acte de suport a Mas, Ortega i Rigau en el judici que començarà aquest dilluns 6 de febrer a Barcelona.
Tàrrega per la Independència arriba al seu cinquè aniversari. Cinc anys que per una banda se'ns estan fent llargs, però que vist en perspectiva històrica és realment poc temps.

PRESIDENTS DE L'AMI, L'ANC I ÒC
Amb l'excusa de la celebració vam pensar que calia fer un acte d'alta volada. Per parlar de la feina feta, que és molta. Però sobretot per parlar de la que ens queda per fer, la més important: acabar de construir la nova república catalana. Vet aquí el perquè del títol d'aquest acte: "2017 República!". I per parlar-nos-en tindrem un cartell de luxe amb els presidents de les tres principals entitats civils en que es sustenta el procés d'independència. Podrem escoltar la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el president de l'Assemblea, Jordi Sànchez.

EL 6-F HEM DE SER A BARCELONA
Amb el judici que comença el 6 de febrer es demostra què entén l'estat espanyol per dialogar. Jutjant les persones, jutgen els fets. I el fet és que el 9-N vam anar a votar més de 2.340.000 demòcrates. Ens estan jutjant a tots.
En paraules del president Puigdemont, amb aquest judici l'estat espanyol inicia el procés de desconnexió definitiu. En termes esportius diríem que estem entrant en el temps de descompte d'aquest partit. I com sempre, el govern espanyol, o arriba tard i malament, o no arriba.
Per això, perquè en aquest 2017 ens ho acabarem de jugar tot, cal que tots sortim al terreny de joc.
Cal que omplim Barcelona perquè es vegi, aquí i arreu del món, que les tres persones que jutgen no van fer altra cosa que allò al que es van comprometre davant nostre. I si convé perdre un dia de vacances per anar-hi, tampoc és un sacrifici gaire important en comparació amb l'objectiu final. Vine amb nosaltres –tiquets a 5€ a Cistelleria Grau i Viatges Gris– o ves-hi pel teu compte, però hi has de ser!