dimarts, 20 de setembre del 2016

Concurs d'estelades QUEBEC-CAT

116 - Nova Tàrrega, 22 de setembre de 2016

“L'estelada que es presenti a concurs ha d'haver estat creada aquest any 2016 i la seva ubicació ha de trobar-se dins el municipi de Tàrrega... no poden ser creacions virtuals o dibuixos, sinó que han de respondre a objectes reals”
La iniciativa neix d'un targarí, Paulino Cucurull, però que ja fa molts anys que està establert al Canadà. D'aquí que aquest concurs dugui per nom QUEBEC-CAT, tot i que l'organitza a través de la seva empresa amb seu a Barcelona, Daph d'Ondara.
Cal reconèixer que, d'entrada, ens va sorprendre la trucada des de Ràdio Tàrrega, just el dia que a Tàrrega s'organitzava la Marxa de Torxes, per informar-nos d'aquesta iniciativa. I encara més quan se'ns va dir que s'havia pensat amb Tàrrega per la Independència per conformar el jurat d'aquest concurs. No cal dir que vam acceptar la proposta encantats.

COMPOSICIÓ DEL JURAT
El jurat està format per tres persones. D'una banda Josep Giribet, artista targarí d'un prestigi professional fora de tot dubte, amb amplíssima experiència, que aportarà els seus coneixements per valorar la dificultat i qualitat tècnica de les creacions, així com el seu criteri artístic.
D'una altra Assumpta Pijuan, @spika59, és una activista del twitter amb més de 2.500 seguidors. El quíntuple dels que tenim a @ANCtarrega, per posar-ho en context. Aprofitem per animar-vos a que ens seguiu! També present a Instagram amb fotos de gran bellesa, la seva sensibilitat i criteri estètics són valors a tenir en compte.
Finalment completa la terna Salvador Bori, actual coordinador de la territorial de Tàrrega de l'Assemblea i dissenyador de l'estelada de foc que el maig de 2013 va omplir l'Hort del Barceloní amb 16.751 espelmes.

UN PREMI DE 2.000 EUROS
Certament el concurs ha obtingut una certa repercussió perquè se n'han fet ressò diversos mitjans d'abast nacional. Segurament això, i la suculència del premi, dotat amb un import de 2.000 euros, ha fet que haguem començat a rebre ja propostes. Malauradament alguna d'aquestes no podrà concursar per incompliment d'una de les normes, i és que per participar l'estelada ha d'estar ubicada físicament a Tàrrega.

BASES DEL CONCURS
Si us interessa participar al concurs podreu trobar el detall de les bases del concurs tant a la web de Ràdio Tàrrega (www.radiotarrega.cat) com a la nostra (www.assemblea.cat/tarrega).
En resum, però, les normes són força senzilles i es resumeixen en dues: l'estelada que es presenti a concurs ha d'haver estat creada aquest any 2016 i la seva ubicació ha de trobar-se dins el municipi de Tàrrega. Aquesta segona condició n'implica una tercera, i és que les estelades no poden ser creacions virtuals o dibuixos, sinó que han de respondre a objectes reals.
Per participar al concurs heu de fer una foto de l'estelada i enviar-la a esteladatarrega2016@gmail.com. La data límit per acceptar propostes finalitza a les dotze del migdia del divendres 30 de setembre, o sigui que afanyeu-vos a presentar la vostra estelada.
El nom de la persona guanyadora es farà públic en directe per Ràdio Tàrrega dues setmanes després, el 14 d'octubre.

PARTICIPEU-HI!
Si no teniu cap estelada espatarrant, encara sou a temps de crear-ne una. Sigueu imaginatius, feu-li una foto i envieu-la a concurs. Podeu endur-vos 2.000 euros!