dijous, 25 d’agost del 2016

Un estat insolidari

Aquest dissabte, dia 27 d’agost presentarem l’exposició “Un Estat insolidari”, un acte reivindicatiu que forma part de la campanya “Activa’t per la República Catalana”.

La posada en escena constarà de desenes de sabates grogues i maletes simbolitzant els milers de persones que s’han vist obligades a fugir dels seus països en conflicte i que arriben a Europa a la recerca d’una nova vida.

Denunciem una vegada més l’actitud hostil i negligent que té l’Estat espanyol davant aquesta crisi. L’acció vol recordar que més de 500.000 catalans i catalanes van veure’s forçats a exiliar-se durant la Guerra Civil i la dictadura franquista i que per tant també hem estat un poble refugiat.

Catalunya no vol girar l’esquena a totes aquestes persones que com els catalans anys enrere, busquen un lloc on refer la seva vida, però l’estat espanyol impedeix qualsevol iniciativa solidaria envers els refugiats.

Una vegada més, els catalans i catalanes demostrarem que som un poble d’acollida amb ganes d’ajudar als més necessitats. I que, malgrat els entrebancs de l’Estat espanyol, continuarem treballant per fer de Catalunya un país millor.