dimarts, 23 d’agost del 2016

Onze de setembre - Crisi dels refugiats - Renova l'estelada

112 - Nova Tàrrega, 25 d'agost de 2016

Cada cop falta menys per a l'Onze de Setembre. Els que teniu per costum comprar el tiquet d'autocar a darrera hora, no badeu... Penseu que, amb la Fira, la majoria de comerços col·laboradors en la venda de tiquets estaran tancats, o sigui que afanyeu-vos abans no sigui tard. Recordeu que costen 5 euros i que els podeu trobar als establiments habituals de cada any. I si voleu anar a Lleida pel vostre compte, penseu a apuntar-vos a apunt.assemblea.cat/cat/inscripcions per facilitar l'organització.

Ja podeu comprar les samarretes per l'11S. La setmana passada ja van començar a arribar-nos i dilluns passat, a la parada informativa que posem els dies de mercat, ja se'n podia comprar. O encarregar, si no en quedava de la talla o model desitjat. A banda dels dilluns de mercat, també podreu trobar la nostra parada cada dissabte que organitzem una de les nostres accions de la campanya d'estiu.

Igualment, teniu estelades noves a la vostra disposició. Darrerament se'n veu algunes en un estat força malmès, i seria recomanable substituir-les per altres de noves. Com en anteriors ocasions, realitzem una promoció per renovar l'estelada, de manera que si ens porteu la vella us en donarem una de nova de les mateixes característiques.

Aquest proper dissabte 27 d'agost, "Un estat insolidari". Seguim amb la campanya en que cada setmana anem posant de manifest algun aspecte vergonyant en la manera de fer de l'estat espanyol. Aquest cop denunciarem la manca de solidaritat del govern d'Espanya quan es tracta d'oferir atenció als refugiats. El govern de la Generalitat, davant la passivitat del Govern espanyol a l’hora d’acollir refugiats en ple segle XXI, va decidir oferir-se a la comunitat internacional per acollir 4.500 refugiats. La reacció del govern espanyol, en veu de la seva vicepresidenta, va ser la de mostrar-se sorprès i retreu al govern català que s’oferís a acollir refugiats unilateralment.

Els elements emprats per representar la denúncia seran sabates i maletes. La imatge del refugiat fugint de la seva terra, amb una maleta amb poques pertinences i deixant-ho tot enrere és històrica. A més ho fa sovint caminant, amb unes sabates que ajuden a reforçar la condició humana de qui les porta posades. En aquest cas, les sabates estaran pintades de groc, per ressaltar que aquesta és una acció organitzada per l'Assemblea, amb el seu color característic.

L'acció de dissabte passat, amb els maniquins grocs, va sorprendre tothom. Amb figures humanes a mida real palplantades dins un test, varem visualitzar metafòricament com el poble català no pot progressar perquè l'estat espanyol el té lligat de peus i mans amb les seves accions contra les iniciatives catalanes, be siguin del govern, del parlament, dels ajuntaments o fins i tot la iniciativa privada.

Cada test duia escrit "L'estat espanyol ens paralitza". D'aquesta forma simbòlica es deixava clar que dins l'estat espanyol Catalunya no pot progressar i que si ho vol fer cal que es doti d'un nou estat propi, modern, més democràtic i on sigui més fàcil posar barreres a la corrupció que caracteritza l'actual Regne d'Espanya. La immobilització a la que està sotmesa Catalunya per part d'aquest estat, contrari als interessos dels ciutadans de Catalunya, comporta una manca de sobirania i uns perjudicis econòmics, sanitaris, culturals i de tota índole que només es podran superar amb la nova República de Catalunya.

Estem a punt per proclamar la República. I aquest serà el nostre clam aquest Onze de Setembre. Vine i participa des de Lleida del bategar del nou estat que està naixent.