dimarts, 5 de juliol del 2016

«La Marxa Som» passarà per Tàrrega el 20 de juliol

107 - Nova Tàrrega, 7 de juliol de 2016

En marxa per un nou país on és el poble qui decideix. Aquest és el lema d'aquesta iniciativa que ja fa unes setmanes que s'ha anat iniciant en diversos punts del territori. La Marxa Som és una caminada popular que recorre a peu totes les comarques de Catalunya. Però és molt més que una caminada, és un instrument de democràcia participativa que es posa al servei de persones, entitats i moviments socials. A banda del recorregut a peu, el tema central que es tractarà als municipis és l'establiment de mecanismes de decisió democràtica més participatius de cara a un millor funcionament del proper estat català.

La Marxa s'organitza en quatre columnes que confluiran a Montserrat. Les quatre columnes –Llevant, Ponent, Sud i Metropolitana– han anat arrencant en dates diferents per tal que el darrer dia, el 31 de juliol, arribin totes alhora a Montserrat en un acte de cloenda conjunt. La columna de Ponent va iniciar-se a Puigcerdà el passat 22 de juny i anirà passant, esmentant només les capitals de comarca, per La Seu d'Urgell, Sort, Tremp, Balaguer, Lleida, Mollerussa, Les Borges Blanques, Tàrrega, Cervera, Solsona i Manresa. El recorregut concret de cada etapa es pot consultar a lamarxasom.cat/columna-ponent.

El dimecres 20 de juliol, la Marxa Som arriba a Tàrrega. L'etapa s'iniciarà a Bellpuig, des del Parc, al costat del Monument a la Sardana (plaça Ramon Folch) a partir de les 8 del matí i passarà per Anglesola i Vilagrassa, per finalitzar a casa nostra després de caminar 14 Km. Les persones que hagin fet la caminada gaudiran d'accés gratuït a les piscines aquell dia, així com d'una visita al Museu Trepat de maquinària agrícola. L'endemà els caminants sortiran des del Pati, igualment a les 8 del matí, en direcció al Talladell, Granyanella i acabaran a Cervera havent fet 14,4 Km.

Com pots participar a La Marxa Som? De diverses maneres. D'una banda hi ha les caminades en sí. D'una altra hi ha els debats participatius als pobles per on passa la Marxa, i que a Tàrrega tindrà lloc a la plaça dels Comediants, a partir de dos quarts de vuit de la tarda, amb la finalitat de fomentar la participació ciutadana en la presa de les decisions que ens afecten a tothom. I després del debat, a partir de les nou del vespre, hi haurà un sopar popular al bar de les piscines, a 12 euros. Les inscripcions es poden fer al mateix bar fins el dia abans. Cadascuna de les activitats esmentades és independent de les altres i cadascú pot escollir si vol participar a una, vàries o totes.

Per inscriure't ves a lamarxasom.cat, secció "apunta-t'hi". Allí podràs seleccionar si vols participar als debats locals, caminant etapes o ajudant com a voluntari als organitzadors. La setmana vinent us acabarem de donar tots els detalls de l'organització. Aneu-vos-hi apuntant!