dimarts, 21 de juny del 2016

El vot de la teva vida... com sempre que hi ha eleccions

105 - Nova Tàrrega, 23 de juny de 2016

El difícil equilibri entre la mà plana i la mà estesa. Amb aquest títol vam escriure la setmana passada un article per fer patent el nostre enuig i desconcert davant el rebuig per part de la CUP dels pressupostos de la Generalitat. Agraïm a Nova Tàrrega que ens publiqui habitualment els nostres escrits, però la setmana passada no va poder ser i ens van oferir fer-ho aquesta. Però vam considerar que l'actualitat mana i aquest cap de setmana toca parlar de les eleccions. Si voleu, podreu trobar l'article esmentat visitant la nostra web, assemblea.cat/tarrega, a l'apartat "Els nostres articles".

I diumenge, un cop més, farem el vot de la nostra vida. Tots els vots que fem, cada cop que hi ha eleccions, són els de la nostra vida. Si més no, el de la vida més immediata, durant els propers quatre anys. Ho és quan triem l'alcalde a Tàrrega. Però també quan triem els representants a qualsevol govern que tingui potestat per condicionar les nostres vides. I de moment, mentre no haguem acabat de construir la República Catalana, el govern espanyol condiciona, i molt, les nostres vides.

Han de votar els independentistes en aquestes eleccions? Hi ha respostes diametralment oposades a aquesta pregunta. Per uns, la manera de fer patent que els catalans no tenim res a fer a Espanya és no votar a les eleccions espanyoles. Aquest plantejament, però, té un inconvenient: l'abstenció no té ideologia i acaba representant un suport implícit als resultats sortits de les urnes. Per tant, des de Tàrrega per la Independència considerem que cal aprofitar qualsevol oportunitat que hi ha de votar per deixar clar què volem. Volem independència? Votem partits independentistes, així de senzill. Només n'hi ha dos, Convergència i Esquerra, o sigui que cadascú triï al seu gust.

Però el que tenim més clar és, encara, qui no cal votar. D'alguns partits no cal ni parlar-ne: C's, PP o PSOE són dependentistes. Amb tota la consideració per les minories, és evident que juguen en l'equip contrari. El problema és amb aquells partits que volen marejar la perdiu i fer creure els electors que ells sí que faran un referèndum per la independència. Mentida. Són mentiders, i ho saben. Els de Podem no poden. Ni volen. Només volen pescar allà on hi ha més peixos, que és el mar dels votants independentistes. Per tant, si voleu la independència no té sentit votar el partit de Pablo Iglesias, que per no creure no creu ni en el corredor mediterrani.

Aquest diumenge, doncs, cal anar a votar en clau independentista. Ja ho sabem que no és en aquestes eleccions que ens hi juguem la independència, però tota oportunitat és bona per recalcar que aquest és el nostre objectiu.