dilluns, 11 de maig del 2015

CiU, CUP, ERC i SUMEM signen el "Compromís" de l'ANC

Nova Tàrrega del dijous 14 de maig de 2015

Abans, però, de parlar de les municipals, un breu apunt. Aquest passat cap de setmana es va renovar el Secretariat Nacional de l'ANC i per primer cop un representant de la territorial de Tàrrega en formarà part. Es tracta d'Antoni Colomé, que durant els darrers tres anys ha estat el coordinador de Tàrrega per la Independència. Com en el cas de Forcadell, no podia seguir al capdavant de l'assemblea territorial en haver esgotat el termini màxim que permeten els estatuts. Així que es va presentar a les eleccions i ha estat escollit membre del nou Secretariat. Un secretariat que haurà de vetllar perquè el pròxim 27-S sigui un èxit, i això té a veure ja amb les pròximes eleccions municipals.

En aquestes eleccions ens hi juguem més que triar l'alcalde. Si no, no s'entendria l'argument de socialistes i populars a l'hora de justificar les llistes 'fantasma', aquelles on es presenten amb persones que ni tan sols són del poble. Preguntats sobre aquest tema al debat organitzat pel Fòrum Femení d'Opinió a la sala de plens de l'Ajuntament, van dir que calia donar opció a votar el seu partit en aquells llocs on no tenien candidats del poble. Per tant, s'entén que per ells l'important és el partit, més que no pas el poble on es presenten.

«Val més llistes fantasmes que fantasmes a les llistes». El candidat socialista va dir literalment això en el debat esmentat. En tot cas, potser ell no duu fantasmes, però ha hagut de recórrer a una germana per Igual sí, però, que possiblement acabaran igual: amb resultats electorals pobres, obtinguts, conseqüència de la baixa credibilitat del seu partit.
completar la llista. I, no sembla que tingui un perfil polític de la talla dels germans Milliban britànics, que van disputar-se el lideratge del partit laborista de la Gran Bretanya.

El partit a votar és molt important en aquesta ocasió. Perquè més enllà de posicions més conservadores o més progressistes, aquestes eleccions indicaran com s'orienten les votacions vers les pròximes eleccions plebiscitàries del 27-S. Des de l'ANC hem impulsat un compromís que hem presentat a totes les candidatures de tots els municipis catalans. Es tracta de la campanya "Els ajuntaments per la independència", amb la que volem avançar en el camí de guanyar la nostra llibertat des de cada poble i ciutat de Catalunya.

Als ajuntaments hi calen regidors compromesos amb el procés. Des de l'Assemblea fem una crida a la ciutadania a sumar esforços amb aquelles candidatures que s'hagin compromès a ser actives amb el procés cap a la independència. A Tàrrega són quatre les candidatures que s'han avingut a signar el document de compromís: Convergència i Unió (CiU), la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), la coalició Esquerra Republicana de Catalunya - Moviment d'Esquerres (ERC-MES), i finalment Sumem per Tàrrega (SUMEM). La imatge mostra els quatre caps de llista després de la signatura. També l'han signat membres d'altres llistes, a títol personal, però no amb el compromís global de la candidatura com a tal.

Ara és l'hora d'incrementar la força també des dels ajuntaments. L'expressió multitudinària a favor de la independència en la consulta del 9-N ha de concretar-se ara amb el triomf de les candidatures independentistes a les municipals. L'objectiu és constituir el màxim nombre possible de governs locals independentistes arreu del país que, arribat el moment, donin suport a la Generalitat en els moments decisius que hem de viure els pròxims mesos, amb la constitució de la República catalana independent en el marc europeu.

El 24 de maig comencem a construir un país nou des dels ajuntaments. I per això cal votar per alguna de les llistes compromeses amb el procés d'independència.