dimarts, 7 de gener del 2014

Aquest cap de setmana ‘Signa un vot per la Independència’

El full de ruta de l’Assemblea no ha canviat. Tot i l’anunci del president Mas de la pregunta i la data per a la consulta, l’ANC segueix amb el seu projecte de recollida de vots. Aquesta és una eina tant potent que pot servir tant per reforçar el camí endegat cap a la consulta com de “pla B” en cas que aquesta no s’acabés produint.

La campanya Signa un Vot per la Independència va començar el mes de juny. Des d’aleshores, ha passat per una primera fase pilot, per tal d’acumular experiència i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d’instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l’octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d’extensió del projecte, creant l’estructura organitzativa necessària arreu del territori; i amb el 2014 arriba la recollida massiva d’instàncies. En concret, aquest segon cap de setmana de gener hi haurà la primera gran mobilització nacional de recollida d’instàncies.

Els dies 11 i 12 de gener tenim una cita important. Durant aquests dos dies l’Assemblea Nacional Catalana durà a terme una recollida massiva, arreu del territori, d’instàncies amb què els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència –part ja assolida– i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten als seus representants electes a que declarin la independència d’acord amb la legislació internacional.

Més de 3.000 apoderats participaran a la recollida massiva d’instàncies. Catalunya s’omplirà de centenars de punts de la campanya Signa un Vot per la Independència arreu del territori. Per començar el compte enrere, l’ANC ha fet públic un vídeo explicatiu per tal de destacar la importància del projecte en aquest 2014, mitjançant grafismes i amb un toc d’humor. A l’espot hi apareixen representats els polítics catalans que van acordar la data i la pregunta de la consulta, i s’expressa la importància d’aconseguir un gran nombre de peticions. Podeu veure el vídeo a vimeo.com/82370135 o cercar-lo dins assemblea.cat/tarrega.

A Tàrrega es podrà signar al vestíbul de l’Ateneu i a l’Ajuntament. Com vam anunciar dies enrere, a Tàrrega duem ja més de 900 vots recollits. Aquesta, però, és una xifra molt petita en comparació amb la de la quantitat de gent que esperem que acabi signant a la nostra ciutat. La d’ara només és la primera campanya massiva, i n’hi haurà d’altres. Però com més vots anem recollint més gran serà la volada que anirà prenent el projecte i més gran la repercussió que tindrà en els mitjans de
comunicació, tant nacionals com internacionals. Per això és important que tothom participi de la campanya com més aviat millor. Només una allau de peticions farà que el nostre argument sigui irrefutable.

Dissabte de 10:00 a 20:00 i diumenge de 10:00 a 14:00. Aquest és l’horari de recollida de signatures a Tàrrega i a la majoria de punts fixats per tot el país. Sapigueu, també, que els menors d’edat que ja tingueu complerts els 16 anys també podeu participar igualment en aquesta campanya. D’altra banda, els estrangers poden participar igualment en aquesta campanya, tot i que el seu es comptabilitzarà com un vot de suport.

La signatura ha de ser presencial, amb el DNI; no es pot votar per internet. Cal dur el carnet d’identitat per tal que els apoderats puguin identificar adequadament la persona que vota. No serveix cap altre tipus de document: ni el carnet de conduir ni el passaport, ja que en aquests no consta la població de residència del votant, que és una dada que cal indicar obligatòriament. Recordeu que si ja heu signat un cop no ho podeu fer una segona vegada.

Necessitem voluntaris per al cap de setmana. Com ja sabeu els que vàreu signar el passat mes de desembre durant la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, el procés d’ompliment de les instàncies i verificació és feixuc, de manera que són necessaris voluntaris que ajudin a explicar el contingut del document i a omplir-lo, si cal. Si voleu ajudar-nos durant aquest cap de setmana en el procés de recollida d’instàncies, us agrairíem que ens ho comuniqueu el més aviat possible a l’adreça de correu electrònic tarrega@assemblea.cat.

Si tens clar el que vols per al teu país, no esperis més, decideix-te! Exerceix el teu dret de petició i signa un vot per la independència, la via catalana per a exercir el dret a l’autodeterminació.

Assemblea Nacional Catalana – Tàrrega per la Independència
Setmana 5 (Nova Tàrrega del dijous 9 de gener de 2014)