dissabte, 14 de desembre del 2013

Ja tenim pregunta i data per a la consulta. I ara què?

El 9 de novembre del 2014 podrem fer realitat el nostre anhel. Per primer cop, tres segles després de la derrota del 1714, tindrem l’oportunitat de votar de forma democràtica sobre si volem o no recuperar un estat independent per a Catalunya. La fórmula escollida per realitzar la consulta, amb una doble pregunta podrà semblar més o menys encertada, però no es pot discutir que representa un pas endavant com mai s’havia fet fins ara.

Hem de felicitar el president Mas per l’acord assolit. A banda d’altres consideracions sobre la seva gestió al capdavant del govern de la Generalitat, més crítiques o més favorables, en relació a les polítiques socials i econòmiques que vol o pot aplicar des del govern, i que lògicament dependran de l’afinitat ideològica que es tingui amb la formació política a la que pertany, és innegable que la seva capacitat de lideratge en aquest procés i la seva fermesa personal per dur-lo endavant han estat claus per arribar on som ara. I per seguir endavant.

Cal que tots, amb il·lusió, treballem pel SI+SI. Segurament hauria resultat més senzill tenir una sola pregunta amb dues respostes. Ara, de la manera en que s’ha plantejat, hi haurà tres opcions: votar NO a ser
un estat; votar SI+NO per un estat no independent (?!); o votar SI+SI per esdevenir un estat independent. Serà més complicat, perquè en cas que cap de les tres opcions tingui la majoria absoluta de vots, hi haurà controvèrsia sobre com interpretar els resultats. Però això no ens ha de fer por. No hem dit, des del principi, que calia respectar el que volgués la majoria? Doncs ara hem de treballar per aconseguir que siguin majoria –i com més àmplia, millor!– els que entenguin que la única opció de futur per al nostre país és el SI+SI, sense preocupar-nos de la resta de possibilitats. Ara caldrà, doncs, mobilitzar tothom que ja està convençut per acabar de convèncer els que encara no ho estan del tot.

I cal, també, que estiguem preparats per qualsevol cosa. Coses que poden passar a partir d’ara i que tenen a veure amb l’article de la següent pàgina. Ja ens disculpareu si ara no entrem més en profunditat en l’anàlisi i valoració d’aquest anunci de consulta. Aquest text l’hem escrit el mateix dia en que s’ha produït l’anunci de la consulta, donats els terminis que disposem per publicar a Nova Tàrrega, que han estat avançats en aquesta darrera edició de 2013.

Aprofitem aquestes línies per desitjar a tots els lectors que passin bones festes. I confiem que aquest 2014 sigui el millor any de les nostres vides per a tots els que treballem per la independència de Catalunya amb l’esperança de construir un país millor.

Assemblea Nacional Catalana – Tàrrega per la Independència
Setmana 4 (Nova Tàrrega del dijous 19 de desembre de 2013) – Pàgina 1