diumenge, 16 de setembre del 2012

Massiva presència de Tàrrega a la manifestació «Catalunya, nou estat d’Europa»



Al voltant de 2.000 persones de la nostra ciutat van desplaçar-se a Barcelona aquest Onze de Setembre. És un càlcul aproximat, però si prop de set-centes es desplaçaven en els dotze autocars organitzats per Tàrrega per la Independència - Assemblea Nacional Catalana, no sembla exagerat pensar que més del doble ho feien amb mitjans propis.

És molt aviat, encara, per avaluar les conseqüències que tindrà aquesta manifestació. Però la voluntat del poble català és clara: vol el seu estat dins la Unió Europea, vol la seva independència, i no esperarà a que ningú la concedeixi, sinó que se la prendrà pel seu compte. Els polítics que escoltin aquest clam seran els que a les properes eleccions s’enduran el gat a l’aigua. Els que vagin creient que la manifestació no era independentista, s’ho poden fer mirar perquè les seves perspectives electorals seran més aviat magres.

Cal tenir clar, però, que no cal aturar-se. L’èxit de la manifestació no ens ha de fer caure en el pensament que ja està, que ja ho tenim. Certament ho tenim a prop  –en la perspectiva històrica dels 300 anys de pèrdua de llibertats–, però hem de seguir treballant com fins ara, ampliant la majoria social que ja tenim de convençuts que l’estat propi és la millor –la única!– solució per als problemes d’ordre econòmic , social, cultural i de tot ordre que pateix la nostra nació. I, més enllà de qualsevol altra consideració, és la manera de recuperar el nostre orgull i la nostra dignitat com a poble.

N’anirem parlant del full de ruta de l’Assemblea Nacional Catalana per seguir avançant a partir d’ara. Permeteu, però, que ho deixem per un altre dia. Ara, simplement, toca gaudir d’aquest èxit i reposar una mica per part dels qui més ens hem implicat en l’organització.

Un darrer prec: no la despengis. Ha passat la festa major de Tàrrega. Ha passat l’Onze de Setembre. Els carrers de Tàrrega han fet goig amb tantes estelades i senyeres, i més que n’han de fer encara, quan tornem a tenir estelades per vendre. Però la campanya de les estelades diu “penja-la i no la despengis... fins a la independència”. Hem de seguir fent visible el nostre anhel, la nostra lluita pacífica a través dels símbols. Per tant, conserveu les banderes als balcons. Fins a la independència.

Tàrrega per la Independència – Assemblea Nacional Catalana